Overnachten in Geertruidenberg

Vesting Geertruidenberg is ook wel bekend als de vestingstad aan de Biesbosch. De strategische ligging aan belangrijke vaarroutes maakte het een gewilde stad, met veel veroveringen en heroveringen tot gevolg. Vandaag is het er gelukkig rustig, perfect voor een ontspannend weekendje weg. Daarnaast ontdek je ook de bruisende Vesting Breda. Daar kruisen het rijke verleden en het sprankelende heden elkaar.

Alle activiteiten van dit pakket kan je ook apart beleven.

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen sommige evenementen helaas niet doorgaan en zullen locaties andere openingstijden hebben.

​Check de website van het evenement of de locatie voor de laatste informatie.

Dag 1 - dagje Geertruidenberg

Start de dag in Geertruidenberg, de vestingstad aan de Biesbosch, met een (h)eerlijke kop koffie in conceptstore To Daze. Ontdek daarna de vestingstad op een originele manier: bij Fort Lunet kan je terecht voor een rondje met een scooter of tuktuk. Plezier gegarandeerd! Doe je het liever wat rustiger aan? Je kan ook heerlijk wandelen door Geertruidenberg. Volg de leuke stadswandeling door Geertruidenberg van VVV Geertruidenberg van zo'n 4 kilometer.

's Middags eet je in het restaurant van Fort Lunet heerlijke pinxtos. Tussen de kanonkelders en het kruitmagazijn kun je bovendien terecht voor een spannend spel. Escaperoom Het Fort heeft twee spectaculaire escaperooms, ‘Het Medicijn’ en ‘De Bomkelder’. (Let op: voor groepen van min. 3 personen). Zin in iets warm? Bezoek dan soepcafé Le Tresor. 

Overnachten doe je bij B&B Eben Haezer, gelegen in een oud binnenvaartschip.

Dag 2 - fietsend naar Breda

Na een heerlijk ontbijt stap je op de fiets. De ANWB fietsroute (ca. 42 km) brengt je naar de bruisende vestingstad Breda. Starten doe je op de historische Markt van Geertruidenberg. Onderweg passeer je onder andere de Ruïne van Strijen, de Linie van het Munnikenhof, de Spinolaschans en de Duiven- en Granaattoren (foto). Heel wat Zuiderwaterlinie must-see's gecombineerd in één fietsroute naar Breda dus!

Aangekomen in Breda, lunch je bij de Colonie (reserveren aanbevolen). Trek daarna de stad in met een stadswandeling. Bezoek ook zeker het Stedelijk Museum Breda en kom meer te weten over de culturele geschiedenis van de oude vestingstad.

Daarna stap je weer op de fiets richting Geertruidenberg. Onderweg passeer je in het buitengebied nog de Kleine Schans in Terheijden.