Buitenexpositie 'Landkunst op de Zuiderwaterlinie'

Tien jonge kunstenaars ontwierpen, op uitnodiging van de Alliantie Zuiderwaterlinie, Kunstloc, Staatsbosbeheer en gemeente Heusden, 10 buitenkunstwerken geïnspireerd op het verhaal van de Zuiderwaterlinie in het algemeen en Heusden in het bijzonder. Met het accent op landschappelijke opgaven en toekomstige ontwikkelingen wordt de Zuiderwaterlinie verbeeld. De toekomstbeelden uit de studentenateliers zijn een inspiratiebron geweest voor de kunstwerken. Het is de vierde keer dat een landkunstproject plaatsvindt op een locatie in de Zuiderwaterlinie.

De Landkunsttentoonstelling is in Heusden te bezoeken van 20 april tot en met 24 mei 2021. Houd bij een bezoek rekening met de geldende coronamaatregelen van het RIVM.

Over de expositie

KunstLoc heeft in samenwerking met Staatsbosbeheer, gemeente Heusden en alliantie Zuiderwaterlinie tien jonge kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor de vesting Heusden een buitenkunstwerk te maken. De toekomstbeelden uit de studentenateliers van vorig jaar zijn een inspiratie geweest voor de kunstwerken die nu in Heusden getoond worden. De kunstwerken vertellen de verhalen over de Zuiderwaterlinie en Heusden in het bijzonder. De route van de expositie is circa 3,5 km.

Download de plattegrond hier

Deelnemende kunstenaars

Annelieke Rovers, Simon van Soolingen, Bouke Bruins, Wouter van der Giessen, Floor Snels, Fleur Jakobs, Fenna Koot, Anne Bergman, Evi Hogervorst en Dieke Coumans.

De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de atelierstudies van de studenten en het erfgoed van de Zuiderwaterlinie. Thema’s als wateropgave, klimaatverandering, biodiversiteit, herbestemming van erfgoed en recreatie en toerisme zijn op verschillende manieren uitgewerkt. Van fotografie, tot kinetische kunst, installaties, schilderijen en fotowerken.

Brabant Vertelt

Een app die je meeneemt in het verhaal over de buitenkunstwerken die tien kunstenaars speciaal ontworpen hebben voor de vestingstad Heusden. Download gratis de app via www.brabantvertelt.nl en luister mee.