Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
Vestingloop Wandeltocht

Een weekend lang lopen in Den Bosch

Scroll en ontdek

Met op vrijdagavond de finish van de 73e Bossche Avondvierdaagse, het startschot van de nieuwe Vestingwandeling op zaterdag, sluit de BrandLoyalty Vestingloop op zondag een weekend lang lopen in ’s-Hertogenbosch af. De bekende en imposante finishlijn van de hardloopwedstrijd op de Parade is gedurende het hele weekend van 24 t/m 26 mei 2019 het onthaaldecor voor de deelnemers van alle evenementen. 

Uitbreiding programma

Maurice Horsten, voorzitter Stichting Vestingloop: “We staan aan de vooravond v…

Lees verder

Met op vrijdagavond de finish van de 73e Bossche Avondvierdaagse, het startschot van de nieuwe Vestingwandeling op zaterdag, sluit de BrandLoyalty Vestingloop op zondag een weekend lang lopen in ’s-Hertogenbosch af. De bekende en imposante finishlijn van de hardloopwedstrijd op de Parade is gedurende het hele weekend van 24 t/m 26 mei 2019 het onthaaldecor voor de deelnemers van alle evenementen. 

Uitbreiding programma

Maurice Horsten, voorzitter Stichting Vestingloop: “We staan aan de vooravond van de 14e editie van de Vestingloop. Als bestuur zijn we echter altijd kritisch op welke wijze wij het evenement kunnen vernieuwen. Aansluitend op een brainstormsessie met o.a. bestuur Stichting Vestingloop en hoofdsponsor BrandLoyalty zijn er 3 speerpunten voor de programmering van de Vestingloop geformuleerd: historisch, sfeervol en voor iedereen. Wandelen, inmiddels de populairste vrijetijdsbesteding in Nederland, is dan ook een mooie toevoeging. De Vestingwandeling, een pilot in coproductie met de Bossche Avondvierdaagse organisatie, hopen we volgend jaar met verschillende afstanden uit te kunnen bouwen.”

Vestingwandeling in de voetsporen van Frederik Hendrik

De gerestaureerde vestingwallen en bastions bekijken. Ervaren hoe ‘s-Hertogenbosch als vestingstad gevochten heeft. Op zaterdag 25 mei wordt de mogelijkheid geboden om terug in de tijd te wandelen. Volg de 25 km lange route langs o.a. Fort Orthen en Fort Isabella. Lopend door de Moerputten zie je in de verte de Sint-Jan al staan. Een tipje van de sluier, de volledige route wordt op 25 mei bekend gemaakt. Tussen 11.00-12.00u starten de wandelaars vanaf de Parade, waar later die middag een aandenken op hen wacht. 

Bossche Avondvierdaagse

Myrian van Bers, voorzitter Bossche Avondvierdaagse: “Nadat je 4 dagen met je vereniging, klas, ouders of vrienden door ’s-Hertogenbosch hebt gelopen, zorgt zo’n grote finishpoort voor extra sfeer bij de afsluiting van de 73e avondvierdaagse. We vinden het dan ook geweldig dat we het binnenhalen van de duizenden lopers nu extra luister kunnen bijzetten met muziekjes vanaf het finishdeck. Mooi hoe we door krachten te bundelen elkaar kunnen versterken.”

Geschikt voor de beginner en gevorderde loper

De BrandLoyalty Vestingloop heeft voor alle lopers een geschikte afstand over een volledig verhard parcours. Voor de beginnende loper is er de 5 km Grasso trimloop, de gevorderde lopers kunnen zich inschrijven voor de 10 of 15 km Grasso trimloop. Wedstrijdlopers (startende vanuit een eigen startvak) kunnen deelnemen aan de IAAF gecertificeerde 15 km Van den Udenhout wedstrijdloop. Deelname aan de wedstrijdloop is alleen mogelijk voor leden van de Atletiekunie.

Bedrijvenloop

Ook tijdens de editie van 2019 is Claeren Risicobeheersers de partner voor de bedrijvenloop. Daag collega’s uit, of leer zakenrelaties op een andere manier beter kennen. Goed voor de onderlinge sfeer én actieve medewerkers bruisen van de energie! En vitale medewerkers zijn van toegevoegde waarde voor de vitaliteit van uw bedrijf. Steeds meer bedrijven schrijven zich met hun medewerkers of relaties in en gaan de uitdaging aan.

1 km Kids run

Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kunnen ook dit jaar weer deelnemen aan de 1 km Rabobank Kids run. Rennend door de stad en met rode konen finishen aan de voet van de Sint Jan. Een parcours om van te dromen en een leuke en gezellige plek voor je ouders, opa's en oma's en vrienden om je aan te moedigen.

5 km Para run

Ook dit jaar is het mogelijkheid om als mindervalide runner mee te doen aan het gezelligste hardloopevent van Zuid-Nederland. Visueel gehandicapten, wheelers of hardlopers op blades kunnen zich voor deze speciale run, waar Spieren voor Spieren als goed doel aan gekoppeld is, inschrijven. De 5 km Para Run deelnemers (en eventuele begeleiders die gratis meedoen) starten vanuit een eigen vak. Uiteraard zijn aangepaste faciliteiten voorzien.

Vierdaagse

Ook deze editie zijn er weer mooie wandelroutes van 5, 10 of 15 km. Voor de geoefende wandelaars is er wederom de uitdaging om 25 km te lopen. De voorinschrijving voor de eerste afstanden begint op 28 april a.s. Wandelaars voor de 25 km kunnen zoals gebruikelijk digitaal inschrijven.

Lees minder

Prijzen

  • € 7,50

Locatie

Neem alvast een kijkje