Zuiderwaterlinie kennisdeling

Deze pagina is speciaal gemaakt voor de deelnemers aan de Zuiderwaterliniecafés: het platform waar onderzoek wordt geïnitieerd, kennis wordt uitgewisseld en nieuwe inzichten worden gedeeld. Hier vind je onder andere een link naar de Brabant Cloud, een smoelenboek en contactenlijst, de link naar de partnerupdates én de planning en thema's van de erfgoedcafés. Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar onderzoek@zuiderwaterlinie.nl.

Collectie Zuiderwaterlinie

De Collectie Zuiderwaterlinie is de centrale kennisbank waar alle historische informatie (geschiedkundige publicaties, historisch kaartmateriaal, academische studies, etc.) over de Zuiderwaterlinie te raadplegen is. Ook kan jij zelf stukken invoeren. De handleiding voor het plaatsen van collectiestukken [link naar handleiding] is hier te raadplegen.

 

Bekijk de stukken in de Collectie Zuiderwaterlinie

Smoelenboek en contactenlijst

In het smoelenboek [link naar bestand] kun je bekijken wie er als heemkundige betrokken is bij de Zuiderwaterlinie. 

Zoek je contactgegevens van andere liniebouwers? Bekijk dan de contactenlijst [link naar CRM moet dit worden lijkt me]. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd contact met ons opnemen via onderzoek@zuiderwaterlinie.nl

Zuiderwaterlinie Erfgoedcafé

De Alliantie Zuiderwaterlinie organiseert, in samenwerking met Erfgoed Brabant, het Zuiderwaterlinie Erfgoedcafé. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor heemkundigen, historici, archeologen en onderzoekers langs de Zuiderwaterlinie. Tijdens deze on- offline cafés zijn er inspirerende ontmoetingen en worden er inzichten uit onderzoeksresultaten gedeeld. Er hebben al diverse cafés (zowel on- als offline) plaatsgevonden op verschillende locaties met uiteenlopende thema's. Momenteel zijn we bezig met de thema's Brabant Cloud en het onderzoek naar het Rampjaar 1672.

Het eerstvolgende erfgoedcafé zal (online) plaatsvinden op de volgende datum: 26 november 2020. Wil je ergens over in gesprek gaan of suggesties delen, dan horen we dat graag.

Ben je geïnteresseerd in het bijwonen van deze erfgoedcafés? We verwelkomen natuurlijk graag nieuwe deelnemers waarmee we kennis kunnen delen. Je kunt je aanmelden voor de erfgoedcafés door een mail te sturen naar onderzoek@zuiderwaterlinie.nl

Partnerupdate

Met enige regelmaat wordt er een partnerupdate verstuurd naar onze partners. WIl je meer weten, heb je onderwerpen die je wilt aandragen of andere vragen? Mail dan naar info@zuiderwaterlinie.nl. Zie hier ook de planning van de updates.

Wil jij de partnerupdate ook ontvangen? Meld je dan aan via deze link.