Nieuw boek verschenen over Kroonwerk Coehoorn

| Over de linie

Op de Gelderse Maasoever in Nederasselt, met de Brabantse vestingstad Grave aan de overkant, stond ooit een vestingwerk om Grave te beschermen tegen vijandige legers. Het machtige kroonwerk werd rond 1700 gebouwd door vestingbouwer Menno van Coehoorn.

Van het vestingwerk is weinig overgebleven. Magazijnen, kruithuizen en kwartieren zijn met de grond gelijkgemaakt, maar onder de grond zijn de muurwerken nog in goede staat. De contouren van het kroonwerk zijn gemarkeerd met meidoornheggen.

Rijke geschiedenis
Jan Willemsen, Hans Dingemanse & Harrie Joosten schreven een boek over de geschiedenis van het kroonwerk Coehoorn en zijn voorgangers. De elf hoofdstukken behandelen o.m. de Tachtigjarige Oorlog, de strijd tegen de Spanjaarden en Fransen, het Gelderse deel van de circumvallatielinie van 1602 van Maurits, vestingbouwer Menno van Coehoorn en het Kroonwerk Coehoorn van 1700. De slothoofdstukken behandelen de teloorgang en toekomstplannen. De uitgave is mogelijk gemaakt met financiële steun van de Stichting Menno van Coehoorn en de Alliantie Zuiderwaterlinie.

Bestellen?
Het boek is te koop bij The Read Shop in winkelcentrum Malden, bij Lucy van Langen, Drogisterij en Kadoshop in Overasselt en via deze website