Kijken, lezen en luisteren

Er zijn diverse video's ontwikkeld in de afgelopen jaren, zoals de toeristische informatievideo's per stelling, de historische documentaire, de 5-delige documentaire, een NTR-docuserie over het Rampjaar 1672 en de YouTube-serie Vestingverhalen. Tevens werden er diverse vlogs gemaakt door oud-gedeputeerde Henri Swinkels en is er een aflevering van de Zuiderwaterlinie podcast opgenomen. Ook zijn er een aantal boeken over de Zuiderwaterlinie gepubliceerd. Al deze kijk-, lees- en luisterproducten hebben we verzameld op de pagina 'Kijken, lezen en luisteren'. Hieronder kun je doorklikken naar dat wat jij wilt bekijken, lezen of beluisteren. 

Erfgoedcafés

Twee keer per jaar organiseert de Alliantie Zuiderwaterlinie op een inspirerende locatie in de linie een erfgoedcafé. Tijdens deze cafés, speciaal voor heemkundigen en andere liefhebbers van de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie, staat steeds een ander thema wat te maken heeft met geschiedenis en erfgoed centraal. 

Naast deze overkoepelende erfgoedcafés organiseert de Alliantie Zuiderwaterlinie samen met stellingcoördinatoren ook erfgoedcafés per stelling: het Café Lokaal. 

Meedoen? Houd dan deze pagina in de gaten en graag tot ziens bij het erfgoedcafé!