Zuiderwaterlinie documentaire

Historie, cultuur en natuur gecombineerd in prachtige beelden, dat was de Zuiderwaterlinie documentaire. In vijf afleveringen reisden Björn van der Doelen en Imme Steinmann door vestingsteden van de waterlinie. Onderweg gingen ze samen met de bewoners op pad om de historie en de cultuur van onze provincie te ontdekken. Hun conclusie? "De Zuiderwaterlinie leeft meer dan ooit. En ondanks dat de kanonnen niet meer bulderen, is het hier verre van stil."

Heb je een of meerdere afleveringen gemist? Bekijk ze hieronder!

Ook ontwikkelden we een historische documentaire ‘Het verhaal van de Zuiderwaterlinie; verleden en toekomst’. Deze documentaire bekijk je hieronder.

 

Aflevering 1

In deze eerste aflevering van de Zuiderwaterlinie documentaire verkennen Björn en Imme de stelling Grave-Ravenstein. Een aflevering met échte verhalen en tegelijkertijd beelden die je de mond snoeren.​

Aflevering 2

In deze tweede aflevering van de Zuiderwaterlinie documentaire staan vestingsteden 's-Hertogenbosch en Heusden in de spotlight. Bjorn gaat op bezoek bij de stadsbeiaardier van Den Bosch en Imme danst door de eeuwenoude stad Heusden. Dat wil je absoluut niet missen!

Aflevering 3

In aflevering 3 van de Zuiderwaterlinie documentaire gaan Björn en Imme op verkenning in de West Brabantse Waterlinie. Een aflevering die je met samengeknepen billen kijkt. Imme vecht namelijk zij aan zij met de Staatse troepen tegen de Spanjaarden. Björn praat daarnaast met kanonnenexpert Jan over het verloren zware geschut van Bergen op Zoom.

Aflevering 4

In deze aflevering trekken we naar Breda en Geertruidenberg. Björn gaat op pad met Jan in Geetruidenberg en leert er over de strijd tegen de Belgen, terwijl Imme een bloedstollend verhaal ontdekt in de spookachtige straten van Breda.

Aflevering 5

In deze aflevering zijn we op bezoek in Willemstad. Björn verkent de kerk met de dominee van de vestingstad en Imme leert van mevrouw Backer over het Tweede Wereldoorlogs-verleden van Fort Sabina.

Duik in de geschiedenis