Ontdek de Zuiderwaterlinie in de bezoekerscentra

In de Zuiderwaterlinie bezoekerscentra leer je alles over de geschiedenis van deze voormalige verdedigingslinie én ontdek je wat je er vandaag de dag kan beleven. De bezoekerscentra laten je op een interactieve manier kennismaken met alle facetten van de Zuiderwaterlinie. Je vindt de Zuiderwaterlinie bezoekerscentra in het mooie Grave en Willemstad. 

Koop je wandelroute, fietsroute en autoroute langs de Zuiderwaterlinie

Plan je een dagje uit in de Zuiderwaterlinie? Start je ontdekkingstocht met een bezoek aan het Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum. Leef je uit op de interactieve elementen en leer op die manier meer van de voormalige verdedigingslinie in Noord-Brabant. Stippel daarna je tocht langs de Zuiderwaterlinie uit. In het bezoekerscentrum koop je namelijk de wandelroutes, de fietsroutes en de autoroute die je langs de highlights van de Zuiderwaterlinie voeren.

 

Meer informatie over het Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum in Grave

Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum in Grave

Het Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum is gelegen naast Tourist Information Grave in het prachtige, oude stadhuis. Burgemeester Lex Roolvink van Grave: “De geschiedenis van de Zuiderwaterlinie staat bol van de spannende, mooie en bijzondere verhalen. Over vechten en verdedigen, slimme technieken, bijzondere mensen en de strijd mèt en tégen het water. Het allereerste bezoekerscentrum van de Zuiderwaterlinie in ons historische Grave geeft een unieke inkijk in dit prachtige stukje erfgoed.”

Wat is er te doen in Grave?

Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum in Willemstad

Het Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum van Willemstad is gevestigd in het mooie Mauritshuis. Het is één van de mooie middelpunten van Willemstad: een statige pand dat fungeert als ontmoetingsplek, infocentrum, decor van je huwelijk of partnerschap of als uitvalsbasis voor je wandel- of fietstocht. Je beleeft er de verhalen van de Stelling van Willemstad, de Zuiderwaterlinie, Willemstad en natuurlijk het Mauritshuis zelf.

Wat is er te doen in Willemstad?

Zie je een mooi plaatje in de Zuiderwaterlinie?
Deel je foto met #Zuiderwaterlinie!