Ontdek de Zuiderwaterlinie autoroute in Brabant

Sinds kort beleef je de Zuiderwaterlinie vanuit de auto! De toeristische autoroute in Brabant bestaat uit 4 etappes die je langs de Zuiderwaterlinie voeren. Ervaar per etappe steeds een stukje van deze prachtige waterlinie. Ontdek de mooie wegen naar de pittoreske dorpjes en de prachtige natuurgebieden die Noord-Brabant te bieden heeft. Verblijf je dit jaar tijdens je vakantie in eigen land? Dan is dit een ideaal uitje!

De Zuiderwaterlinie is een ingenieus verdedigingssysteem van vestingsteden, forten, schansen, dijken en sluizen. Vele machthebbers zetten hier het land onder water om Holland te beschermen tegen vijandelijke invallen. De beroemde vestingbouwer Menno van Coehoorn heeft de Zuiderwaterlinie rond 1700 tot een samenhangend geheel gemaakt. De Zuiderwaterlinie verbindt 11 historische vestingsteden en hun ommelanden met elkaar. Van Bergen op Zoom tot Grave vind je zo een parelketting van historische vestingsteden, stoere forten en bijzondere linielandschappen.

Rijd de Zuiderwaterlinie autoroute in Brabant met het boekje

Met het autorouteboekje rijd je op je gemak langs de Zuiderwaterlinie. De vier mooie autoroutes voeren je langs pittoreske dorpjes, door mooie natuurgebieden en langs rustige rivieren in Noord-Brabant. Elke etappe in het boekje bevat een kaart en een routebeschrijving. Maar ook vind je in het boekje allerlei weetjes over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Denk aan stoere forten en historische monumenten. Stop dus gerust bij het al moois dat je ziet.

Het boekje met de toeristische autoroutes kun je via de link eenvoudig downloaden en printen. Laat je bijrijder de aanwijzingen in het boekje volgen en je richting aangeven tijdens deze mooie autoroute door Brabant. Belangrijk: zet bij elke nieuwe etappe je dagteller op nul.

Print het boekje

Volg de toeristische autoroute met je navigatiesysteem

Wil je heerlijk comfortabel een dagje touren langs de Zuiderwaterlinie met je navigatiesysteem dat de weg wijst? Met de MyRouteApp plaats je de mooie autoroutes makkelijk op je navigatiesysteem en ga je vlot van start. Laat het navigatiesysteem je gidsen langs de mooiste plekken van de Zuiderwaterlinie! De route voert je langs de mooiste natuurgebieden en historische monumenten. Download hieronder de handleiding om de route op je navigatiesysteem te zetten via MyRoute-app.

Zie ook onderstaande links naar de route in MyRoute-app:

Etappe 1 Grave - Heusden via deze link.

Etappe 2 Heusden – Geertruidenberg via deze link.

Etappe 3 Geertruidenberg – Willemstad via deze link.

Etappe 4 Willemstad – Bergen op Zoom via deze link.

 

Download de handleiding

Bekijk de Zuiderwaterlinie-autoroute op MyRoute-app

Zie je onderweg een mooi plaatje?
Gebruik #Zuiderwaterlinie bij al je foto's op sociale media!

Deze route is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club, Mobiel Erfgoed Centrum, de Nederlandse Vereniging van Vestingsteden en de Alliantie Zuiderwaterlinie.