Touren langs de Zuiderwaterlinie

Beleef de Zuiderwaterlinie vanuit de auto! De autoroute bestaat uit 4 etappes die je langs de Zuiderwaterlinie voeren. Ontdek per etappe steeds een stukje van deze prachtige waterlinie.

De Zuiderwaterlinie is een ingenieus verdedigingssysteem van vestingsteden, forten, schansen, dijken en sluizen. Vele machthebbers zetten hier het land onder water om Holland te beschermen tegen vijandelijke invallen. De beroemde vestingbouwer Menno van Coehoorn heeft de Zuiderwaterlinie rond 1700 tot een samenhangend geheel gemaakt.

De Zuiderwaterlinie verbindt 11 historische vestingsteden en hun ommelanden met elkaar. Van Bergen op Zoom tot Grave vind je zo een parelketting van historische vestingsteden, stoere forten en bijzondere linielandschappen.

Rijd de Zuiderwaterlinie-autoroute met het boekje

Met het autorouteboekje rijd je op je gemak langs de Zuiderwaterlinie. Elke etappe in het boekje bevat een kaart en een routebeschrijving. Maar ook vind je in het boekje allerlei weetjes over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Stop dus gerust bij het al moois dat je ziet. 

Het boekje kun je via de link eenvoudig downloaden en printen. Laat je bijrijder de aanwijzingen in het boekje volgen en je richting aangeven. Belangrijk: zet bij elke nieuwe etappe je dagteller op nul. 

 

Print het boekje

Bekijk de Zuiderwaterlinie Autoroute op MyRoute-app

Zie je onderweg een mooi plaatje?
Gebruik #Zuiderwaterlinie bij al je foto's op sociale media!

Deze route is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club, Mobiel Erfgoed Centrum, de Nederlandse Vereniging van Vestingsteden en de Alliantie Zuiderwaterlinie.