Uitjes zomervakantie

Wandelen, fietsen of touren in de zomervakantie

Een ontdekkingstocht langs de Zuiderwaterlinie is één van de leukste uitjes in de zomervakantie. En dit kan geheel op jouw manier! Trek je wandelschoenen aan en ontdek het Zuiderwaterlinie-wandelpad of een van de vele andere wandelroutes. Ga je liever met de fiets op ontdekkingstocht? Dan kun je gebruik maken van een van de LF fietsroutes via het handige ANWB knooppuntennetwerk. Natuurlijk kun je de linie ook verkennen met de auto of motor, met de speciale Zuiderwaterlinie-autoroute. Welke manier je ook kiest om de Zuiderwaterlinie te verkennen: je komt gegarandeerd langs tal van mooie plekjes die zeker de moeite waard zijn.

Bespeur. Bekijk. Beleef. de Zuiderwaterlinie

De buitengebieden: vakantie uitjes voor heel het gezin

Als je denkt aan leuke dingen om te doen in de vakantie, dan staat lekker de buitenlucht ingaan bij mooi weer waarschijnlijk ook op je lijstje. In het buitengebied van de Zuiderwaterlinie vind je de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant. Deze gebieden vormden in het verleden essentiële schakels in de inundatiegebieden, maar zijn vandaag de dag weer teruggenomen door de natuur en haar flora en fauna. Deze beschermde natuurgebieden vormen een prachtige locatie voor een fijn uitje in de zomervakantie met het hele gezin. Samen geniet je van de mooiste aanzichten, en als je goed kijkt vind je overal waar je gaat nog sporen van het rijke verleden.

Ga op pad in het buitengebied

Wat te doen tijdens je dagje uit in de zomervakantie?

De vestingsteden en hun ommeland bieden veel moois om van te genieten tijdens een dagje weg in de zomervakantie. Duik in de geschiedenis en breng een bezoek aan een van de stoere forten, zoals bijvoorbeeld Fort Isabella. Natuurlijk vormen de gezellige vestingsteden, elk met een geheel eigen karakter, een geweldige plek voor een vakantie uitje in eigen land voor jong en oud. Struin over de vestingwallen, bezoek een van de vele historische monumenten in het stadshart, of strijk neer bij een van de vele horecagelegenheden. Ben je op zoek naar leuke dingen om te doen in de zomervakantie en plan je graag vooraf leuke activiteiten? Neem dan ook eens een kijkje in ons activiteitenoverzicht voor leuke uitjes in de zomervakantie voor de hele familie.

Bekijk wat er te doen is