Fiets mee met de Zuiderwaterlinie met ANWB fietsroutes in Brabant

Verdeeld over de 160 kilometer lange Zuiderwaterlinie zijn er vijf aaneengesloten ANWB fietsroutes van ongeveer 40 à 50 kilometer per stuk, die onderdeel uitmaken van de ANWB knooppunten fietsroutes in Brabant. Stap op de pedalen en ontdek de Zuiderwaterlinie. 

Het Zuiderwaterlinie fietsboekje bundelt de vijf fietsroutes.

  • West Brabantse Waterlinie
  • Stelling van Willemstad
  • Breda - Geertruidenberg
  • Heusden - ’s-Hertogenbosch
  • Grave - Ravenstein

Welke gemoedelijke dorpen en indrukwekkende vestingsteden kom jij nou op je pad tegen? Van West naar Oost fietsend doe je de volgende locaties aan: Bergen op Zoom-Steenbergen, Willemstad-Klundert-Zevenbergen, Breda-Oosterhout-Raamsdonksveer-Geertruidenberg, Den Bosch-Heusden-Drunen en Megen-Ravenstein-Grave. De fietsroutes zijn onderdeel van de ANWB knooppuntenroute in Brabant.

Zoals je gewend bent, kun je dus op ieder knooppunt informatie vinden over het netwerk en jouw huidige locatie. Om jouw uitstapje op de stalen ros nóg een stukje comfortabeler te maken, kun je de ANWB fietsroutes ook fietsen met de gratis ANWB Eropuit App. Zo weet je precies waar de ANWB Gastvrijpunten zich bevinden, zodat je geen enkele kans ongelegen laat om lekker uit te puffen en te genieten van wat lekkers.

Het fietsboekje is nog verkrijgbaar bij een aantal toeristische informatiepunten in de Zuiderwaterlinie. Neem van tevoren contact op en vraag naar de voorraad.

Het gebundelde fietsboekje staat boordevol informatie over de Zuiderwaterlinie en neemt de bezoeker mee langs de verschillende bezienswaardigheden. Daarnaast is er ook informatie over ANWB Gastvrijpunten en fietswinkels te vinden.

De routes volgen het ANWB-knooppuntennetwerk. Ze kunnen los van elkaar gefietst worden maar ook aan elkaar geschakeld worden middels het knooppuntennetwerk.

Bekijk hier elke ANWB fietsroute