Dagje uit in Brabant

Historisch dagje uit in Brabant

De zuiderwaterlinie is de eerste echte waterlinie van ons land en heeft hierdoor een bijzonder rijke geschiedenis. Sinds de Tachtigjarige Oorlog dient het Brabantse water als belangrijk verdedigingsmiddel. Het rijke verleden van de eeuwenoude vestingsteden is goed bewaard gebleven in de mooiste historische monumenten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Markiezenhof en de gevangenpoort in Bergen op Zoom. Of bezoek de historische binnenstad van Den Bosch en bekijk de indrukwekkende kathedraal Sint Jan.  

Bezoek een van de forten

Wil je de sfeer van het verleden proeven tijdens een leuk dagje uit? Bezoek een van de eeuwenoude forten. De mogelijkheden voor een historisch verantwoord dagje uit in Brabant zijn eindeloos. Langs de hele Zuiderwaterlinie vind je de mooiste forten. Een hoogtepunt is het historische Willemstad, rondom dit gezellige stadje vind je maar liefst vijf verschillende forten.

Maak een natuurwandeling

Ook voor natuurliefhebbers heeft de Zuiderwaterlinie de leukste dagjes uit in Brabant. Wil je even helemaal tot rust komen in de mooiste natuurgebieden? Langs de Zuiderwaterlinie kun je verschillende wandelroutes volgen – korte of lange – waaronder het Zuiderwaterlinie wandelpad. Volg deze route tussen Bergen op Zoom en Grave en laat je verrassen! Of ga je liever hiken? Bekijk ook onze pagina met sfeervolle kerstwandelingen eens. Leuk voor tijdens de kerstvakantie.

Beleef een leuk dagje uit in Brabant op de fiets

Stap je liever op de fiets? Dan heb je geluk, want de Zuiderwaterlinie is een waar paradijs voor fietsers. Verdeeld over de Zuiderwaterlinie vind je maar liefst vijf prachtige fietsroutes. De routes maken deel uit van het ANWB knooppuntennetwerk. Bekijk bijvoorbeeld de fietsroute tussen Geertruidenberg en Breda en laat je verrassen. Naast de ANWB routes zijn er nog tal van andere fietsroutes voor jong en oud. Er zijn dus tal van mogelijkheden voor een leuk dagje uit in Brabant op de fiets!

Dagje weg in Brabant voor het hele gezin

Langs de Zuiderwaterlinie vind je leuke activiteiten voor het hele gezin. Denk bijvoorbeeld aan een leuk dagje uit naar een van de eeuwenoude forten. Hier worden regelmatig activiteiten gepland voor het hele gezin. Of neem voor een rustgevend dagje uit in Brabant samen deel aan een van de wandelingen. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling door het sfeervolle Heusden en beklim samen de vestingwerken! Ook kun je een kijkje nemen in het activiteitenoverzicht. Zo zie je meteen welke activiteiten leuk zijn voor een dagje uit in Brabant met het gezin.

Maak een dagtrip!

Iedere vestingstad heeft een eigen verhaal en geschiedenis. Daarom hebben wij verschillende dagtrips voor je samengesteld. Voor de echte bourgondiërs hebben we bijvoorbeeld een dagtrip in Bergen op Zoom. Liefhebbers van cultuur kunnen daarnaast hun hart ophalen bij een dagtrip in Breda. Ook het historische Heusden of Den Bosch zijn uitstekende keuzes voor een dagje uit in Noord-Brabant.

Op onze website kun je heel gemakkelijk zelf je dagje uit in Noord-Brabant plannen. Je kunt hiervoor gebruik maken van deze handige kaart. Op de kaart kun je zelf selecteren wat voor soort activiteiten of locaties je zoekt. Bekijk je liever al onze activiteiten op een rijtje? Je vindt alle activiteiten ook terug in dit overzicht.