Lange-afstand-wandelpaden langs de Zuiderwaterlinie

Lange-afstand-wandelroutes rondom nationale parken

Hou je van rust, geluid van de vrije vogeltjes en een prachtig groen uitzicht? Dan ben je bij de Zuiderwaterlinie Etappe 8: Raamsdonk - Drunen aan het juiste adres. Begin de 22,7 km lange route in Raamsdonk. Wandel langs mooie molens en weilanden en plaatsjes zoals Waspik en Sprang-Capelle. Hou de pas erin en ontdek de mooie natuurgebieden van Waalwijk zoals de Wielen bij Waalwijk en de Baardwijkse Overlaat in Drunen. Nog niet genoeg gezien? Eindig je lange afstandswandeling in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Lees meer

Lange-afstandswandelingen van ‘s-Hertogenbosch naar Empel en Gewande

Ontdek de stelling ‘s-Hertogenbosch - Heusden via de law-paden. Voor de ervaren wandelaars is de lange-afstand-wandelroute Etappe 12: ‘s-Hertogenbosch naar Empel en Gewande de perfecte law-route om te bewandelen. Met dit 24,1 km lange wandelpad van de Zuiderwaterlinie, start je in de Diezemonding in ‘s-Hertogenbosch. Wandel langs prachtig historisch erfgoed zoals Fort Crèvecoeur. Ook een bezoek aan gebouwen zoals het Archeologisch en Paleontologisch Museum Hertogsgemaal en museum Gemaal Caners kunnen niet ontbreken. Sluit je wandeling af bij de Lithse dijk nadat je hebt genoten van het mooie uitzicht op De Lithse Ham.

Lees meer

Wandelend van Uden naar Megen

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in het mooie schoon van abdijen en kloosters? Of wil je graag een nieuw stukje geschiedenis ontdekken van de Zuiderwaterlinie? Ons Kloosterpad Etappe 3: Uden - Megen is dé law-route door de stelling Grave - Ravenstein. De route start vanuit de Abdij Maria Refugie in Uden. Via onverharde paden wandel je naar Natuurcentrum De Maashorst. Stop bij de Urnenveld Slabroek of maak leuke kiekjes van de Paalgraven in Oss. Vervolg je weg langs Klooster Bethlehem in Haren en de Gevangentoren in Megen. Sluit je route af bij het Klooster Sint-Anthonius van Padua nadat je de Acropolis in Megen hebt bezichtigd.

Lees meer

De Zuiderwaterlinie wandelgids

Ze zeggen vaak: een goede voorbereiding is het halve werk. De Zuiderwaterlinie law-routes zijn namelijk volledig terug te vinden in de Zuiderwaterlinie wandelgids. De wandelgids is een luxe map met gedetailleerde deelkaarten van 13 etappes van een totale lengte van 290 kilometer. Perfect om inspiratie op te doen naar lange-afstand-wandelpaden. De lange-afstandswandelingen staan duidelijk aangegeven op de wandelkaarten én de routes zijn eenvoudig te volgen dankzij de knooppunten. Wandel je mee? Trek je wandelschoenen aan en ga zorgeloos op pad! 

De wandelgids Zuiderwaterlinie is te verkrijgen via Visitbrabant.

  • Luxe map met uitgebreide informatie over vestingsteden, forten en andere bezienswaardigheden

  • 13 uitneembare, gedetailleerde deelkaarten

  • Het volledige netwerk wandelknooppunten is zichtbaar op de deelkaarten

  • Suggesties voor meerdaagse wandeltochten

  • Rijk geïllustreerd in full colour

  • Gemakkelijk in de hand te nemen formaat

Wil je ook over de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland wandelen? Bestel de wandelgids en ontdek de mooiste law van Nederlands. Vergeet niet om zoveel mogelijk te genieten van de prachtige omgeving.

Bestel de wandelgids

Meer inspiratie voor je wandeling

Op deze pagina vind je enkele voorbeelden van lange afstands wandelingen. Maak je liever een korte wandeling? Kijk dan eens naar deze korte wandelroutes langs de Zuiderwaterlinie. Of ben je meer een type om te gaan hiken? Want ook dat kan in onze prachtige Nederlandse natuur! Of ben je op zoek naar een leuke, sfeervolle wandeling voor tijdens de kerstvakantie? Bekijk dan onze kerstwandelingen eens.

Bekijk het Zuiderwaterlinie Wandelpad - Etappes 1-7

Etappes 8-13

Wil jij jouw ervaring delen over een van de lange-afstand-wandelpaden?

Volg ons op Instagram of Facebook en deel jouw verhaal!