Kerstwandelingen langs de Zuiderwaterlinie

Wandelen in de kerstvakantie: ‘s Hertogenbosch en het Bossche Broek

Op zoek naar een fijne plek om te wandelen op eerste kerstdag (of een ander moment tijdens de kerstvakantie)? Wat dacht je van de Zuiderwaterlinie Wandelroute tussen ‘s-Hertogenbosch en het Bossche broek? Een mooie wandeling die je langs de vele bezienswaardigheden van vestingstad 's-Hertogenbosch voert. In natuurgebied het Bossche Broek kun je volop genieten van de natuurrijke omgeving. Het landschap bevat veel grasland, waar bijzondere planten groeien, en het is één van de belangrijkste vogelgebieden van Noord-Brabant.

Bekijk deze route

Kerstwandeling Dwars door Benedensas en de Dintelse Gorzen

Een andere prachtige kerstwandeling is de Benedensas wandelroute. Deze route is met een totaal van 2,5 km iets korter (uit te breiden tot 5 km) en dus ideaal voor iedereen die op zoek is naar een korte kerstwandeling. De wandelroute loopt over bruggetjes, boomstammen en slootjes door het mooie Dintelse Gorzen: een uitgestrekt, ongerept natuurgebied met veel biodiversiteit. Hier kun je de stilte en ongereptheid van de natuur echt ervaren. Eenmaal in Benedensas heerst er altijd een gezellige sfeer: in het veerhuis kun je een tussenstop maken en genieten van een lekkere kop koffie of thee. Kortom: een heerlijke plek om te wandelen op tweede kerstdag, of een andere dag in de kerstvakantie.

Bekijk deze route

Wandelen met kerst in vestingstad Heusden

Als je gaat wandelen in de kerstvakantie, dan mag je de gezellige vestingstad Heusden eigenlijk niet missen. Bij het Toeristisch informatiepunt begin je aan de WaterWeetjesWandeling - een sfeervolle wandeling door de binnenstad die je meeneemt langs historische objecten in deze vestingstad, waarbij een accent ligt op water. Deze route is zo'n 3,5 kilometer lang: een prettige route om samen te wandelen in de kerstvakantie. Na afloop kun je in een van de gezellige cafés in de binnenstad neerstrijken voor een kopje koffie of thee.

Bekijk deze route

Zie je onderweg een mooi plaatje?

Gebruik #Zuiderwaterlinie bij al je posts op sociale media!