Hiken in Nederland langs de Zuiderwaterlinie

Hiken in de Zuiderwaterlinie

Dat Nederland een prachtig landschap heeft wisten we al. Maar de Zuiderwaterlinie is nog niet bekend bij iedere fervente wandelaar. De Zuiderwaterlinie ontwikkelde daarom het Zuiderwaterlinie Wandelpad. Deze hike route van maar liefst 290 kilometer voert je langs de hoogtepunten van de Zuiderwaterlinie. De route loopt door 12 vestingsteden met ieder mooie verdedigingswallen, forten, prachtige natuurgebieden en een bijzondere historie. Je kunt natuurlijk ook kiezen om een korte wandelroute te doen.

Lees meer

13 meerdaagse hike routes in Nederland

Bij de Zuiderwaterlinie ben je op de juiste bestemming voor een meerdaagse hike in Nederland. Met de 13 etappes van in totaal 290 kilometer, ontdek je de mooiste wandelroutes in Nederland. De verschillende hike routes lopen van Bergen op Zoom naar Grave. Je kunt de route dan ook zowel vanuit Bergen op Zoom als vanuit Grave starten. Wat deze route tot een echte hike maakt, is het verschil in paden. Je wandelt over diverse verharde, maar ook onverharde, paden. De natuurgebieden zijn zeer uiteenlopend. Je kijkt je ogen uit! Al gaat de hiking trail niet de hoogte in, deze hike routes zullen je verwachtingen te boven gaan. Het Zuiderwaterlinie Wandelpad herken je aan de groen-met-gele bewijzering met het Zuiderwaterlinie-symbool.

De Zuiderwaterlinie wandelgids

Bereid je de hike van tevoren graag goed voor? De Zuiderwaterlinie-hike route is volledig terug te vinden in onze wandelgids. Laat je niet tegenhouden door de 290 kilometer lange wandelroute. Je kunt de route namelijk perfect opdelen in 13 etappes. De wandelgids is een luxe map met 13 gedetailleerde deelkaarten van de etappes. Onderweg staat de route duidelijk aangegeven en met behulp van de wandelkaarten mét knooppunten, kun jij zorgeloos op pad! 

De vernieuwde wandelgids Zuiderwaterlinie is te verkrijgen via Visitbrabant.

  • Luxe map met uitgebreide informatie over vestingsteden, forten en andere bezienswaardigheden

  • 13 uitneembare, gedetailleerde deelkaarten

  • Het volledige netwerk wandelknooppunten is zichtbaar op de deelkaarten

  • Suggesties voor meerdaagse wandeltochten

  • Rijk geïllustreerd in full colour

  • Gemakkelijk in de hand te nemen formaat


Wil je ook over de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland hiken? Ontdek de mooiste wandelroutes in Brabant.

Bestel de wandelgids

Bekijk het Zuiderwaterlinie Wandelpad - Etappes 1-7

Etappe 8-13

Zie je onderweg een mooi plaatje?

Gebruik #Zuiderwaterlinie bij al je posts op sociale media!