Korte wandelroutes langs de Zuiderwaterlinie

Korte wandelroute door Benedensas en de Dintelse Gorzen

Hou je van avontuurlijke korte wandelroutes? Probeer dan de Benedensas wandelroute. Dit is een korte wandeling van 2,5 kilometer (eventueel uit te breiden tot 5 km) door de prachtige omgeving van de Dintelse Gorzen. Je loopt over bruggetjes, boomstammen en slootjes door de ongerepte natuur. Hier kun je genieten van de stilte van de natuur en echt even tot jezelf komen. In het gezellige Benedensas kun je nog een tussenstop maken voor een heerlijke kop koffie of thee.

Bekijk deze route

Ommetje in Brabant: ‘s Hertogenbosch en het Bossche Broek

Een ander mooi ommetje in Brabant is de Zuiderwaterlinie Wandelroute tussen ‘s-Hertogenbosch en het Bossche broek. Deze wandelroute voert je langs een aantal interessante bezienswaardigheden in 's-Hertogenbosch, naar natuurgebied het Bossche Broek. Hier kun je met volle teugen genieten van het landschap. De natuur in het Bossche Broek bevat veel grasland, waardoor hier bijzondere planten groeien, en het is één van de belangrijkste vogelgebieden van Noord-Brabant. Dit ommetje in Brabant is dus nog eens extra leuk voor de natuurliefhebbers.

Bekijk deze route
Bossche Broek

Een korte wandeling in vestingstad Heusden

Maak je liever een wandeling door de stad? Dan is de WaterWeetjesWandeling in Heusden een echte aanrader. Tijdens deze sfeervolle wandeling wandel je door de binnenstad van Heusden. Hier bekijk je een aantal historische objecten, die je meer vertellen over rol die het water speelde in de geschiedenis van deze stad. Deze wandeling is in totaal 3,5 kilometer lang: een prettige afstand voor een ommetje door Brabant. Ben je klaar met je korte wandeling? Dan kun je plaatsnemen in een van de talrijke cafés van Heusden en nog even genieten van de sfeer.

Bekijk deze route

Zie je onderweg een mooi plaatje?

Gebruik #Zuiderwaterlinie bij al je posts op sociale media!