Uitjes kerstvakantie

Fietsen, wandelen of touren in de kerstvakantie

Er zijn verschillende manieren om de magie van de Zuiderwaterlinie te ervaren en ontdekken. De echte wandelliefhebbers onder ons kunnen gebruik maken van het Zuiderwaterlinie-wandelpad, of een keuze maken tussen een van de vele andere wandelroutes. Zoek een sfeervolle kerstwandeling uit voor de feestdagen. Pak je liever de fiets? Op een mooie heldere winterdag gaat er niets boven een fietstocht door de natuur. Langs de Zuiderwaterlinie vind je verschillende (LF-)fietsroutes op het ANWB knooppuntennetwerk, waarmee je zelf met het grootste gemak een mooie fietstocht samenstelt. En kom je het liefst met de auto of motor? Dan kun je touren over de mooiste wegen, die je leiden langs de prachtige natuurgebieden en pittoreske dorpjes die Noord-Brabant te bieden heeft.

Bespeur, bekijk, beleef

Zuiderwaterlinie-bezoekerscentrum

Je vindt de Zuiderwaterlinie-bezoekerscentra in het mooie Grave en het historische Mauritshuis in Willemstad. In het bezoekerscentrum leer je alles over de geschiedenis van deze voormalige verdedigingslinie én ontdek je wat je er vandaag de dag kunt beleven. En je maakt op een interactieve manier kennis met alle facetten van de Zuiderwaterlinie. Hier koop je ook de wandel, fiets en autoroutes. In het Zuiderwaterlinie-bezoekerscentrum vind je alles wat je nodig hebt om jouw bezoek een vliegende te start geven!

De bezoekerscentra

Ontdek de Zuiderwaterlinie vanuit huis

Wist je dat je de magie van de Zuiderwaterlinie ook gewoon thuis vanaf de bank kunt ervaren? We hebben allerlei kijk- en luisterproducten voor je verzameld, zodat je vanuit huis kunt genieten van de pracht van de linie. Er is bijvoorbeeld een Zuiderwaterlinie Podcast waarin allerlei vragen over de linie worden beantwoord, een 5-delige docuserie waarmee je door de vestingsteden reist, en een historische documentaire over het verleden én de toekomst van de linie. Genoeg te zien en te horen dus in jouw kerstvakantie - ga er lekker voor zitten en pak er een kop warme chocomel bij!

Bekijk de kijk-en luisterproducten
Bekijk de historische documentaire van de Zuiderwaterlinie thuis op de bank tijdens de kerstvakantie.

De gezellige vestingsteden: het leukste dagje uit in je kerstvakantie

De kerstvakantie is een sfeervolle en gezellig periode, met haar korte dagen en brandende lichtjes. Daarmee is het een fantastisch moment om een bezoek te brengen aan een van de vestingsteden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje uit in het sfeervolle stadje Heusden, bourgondisch Den Bosch, of historisch Willemstad? Elk van de vestingsteden heeft een eigen sfeer en verhaal, waardoor er meer dan genoeg te ontdekken valt. Plan een wandeling, struin rond door de mooie historische stadskernen, of zoek de warmte op in een van de vele cafés of musea. En natuurlijk kun je ook een kijkje nemen bij een van de vele historische monumenten. Genoeg te doen dus! En dat allemaal in eigen land.

Bekijk alle vestingsteden