Bespeur. Bekijk. Beleef.

Ga eropuit in Brabant en omgeving en ontdek de Zuiderwaterlinie. De plek waar je vanalles kunt bespeuren, bekijken en beleven. En dat alles op je eigen ritme. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het Zuiderwaterlinie-wandelpad of andere wandelroutes. Liever met de fiets op ontdekkingsreis? Maak een fietstocht langs de prachtige locaties van de Zuiderwaterlinie. Of pak je auto of motor en navigeer langs de linie met de Zuiderwaterlinie-autoroute. 

De vijf stellingen van de Zuiderwaterlinie bieden allerlei bezienswaardigheden, van forten en kastelen tot natuurgebieden. Plan je dagje uit naar een van de stellingen, duik in de geschiedenis van onze verdedigingslinie en beleef de magie van de linie op jouw manier.

Ga eropuit in Brabant en omgeving

Bespeur. Bekijk. Beleef. in eigen land!

Wist je dat je voor de mooiste bezienswaardigheden Nederland, en zelfs de provincie Noord-Brabant, niet eens hoeft te verlaten? De leukste (buiten)activiteiten in Brabant en omgeving beleef je namelijk gewoon in eigen land: in de Zuiderwaterlinie! We heten je van harte welkom in onze linie.

Ontdek nu de vestingsteden en hun ommeland aan de hand van de tips die wij voor jou hebben samengesteld. Geniet van de rust in de natuur, haal een hapje of drankje bij een van de restaurants, plan je overnachting in een van de vestingsteden, maak een dagtrip naar Den Bosch, Breda, Bergen op Zoom of Heusden. Het is allemaal mogelijk. 

Bekijk de dag- en weekendtrips

Ontdek de buitenactiviteiten in Brabant en omgeving

Op zoek naar leuke verantwoorde activiteiten in Noord-Brabant, voor jong en oud? De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meestgebruikte waterlinie van ons land. De linie loopt door vijf regio’s met elk een eigen karakter. Hier vind je leuke (buiten)activiteiten met voor ieder wel wat wils. De Zuiderwaterlinie is namelijk de eerste echte waterlinie van Nederland en heeft daardoor een bijzonder rijke geschiedenis. Dit rijke verleden is dan ook goed bewaard gebleven in historische monumenten, forten en kastelen. Ga eropuit in Brabant en omgeving en ontdek deze rijke geschiedenis. Ideaal voor een dagje weg met het gezin. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Zuiderwaterlinie. Wandelroutes en fietsroutes leiden je langs de mooiste natuurgebieden, vol flora en fauna. De diverse routes van de Zuiderwaterlinie bekijk je hier.

Meer tips voor uitstapjes in een van de vijf Zuiderwaterlinie-stellingen? Scroll dan naar beneden voor een uitgebreider overzicht met alle tips per stelling.

Beleef de West Brabantse Waterlinie

Beleef de Stelling van Willemstad

Beleef de Stelling Breda-Geertruidenberg

Beleef de Stelling 's-Hertogenbosch-Heusden

Beleef de Stelling Grave-Ravenstein

Eropuit geweest in de Zuiderwaterlinie? En heb je mooie plekjes in Brabant (en omgeving) ontdekt die je met ons wilt delen? Perfect! Post het met #zuiderwaterlinie en #bespeurbekijkbeleef op Twitter, Facebook en Instagram! We delen graag met onze volgers wat de Zuiderwaterlinie allemaal te bieden heeft. Maar natuurlijk vooral wat jullie allemaal bespeuren, bekijken en beleven in de linie.

 

Voor de kleintjes: Zuiderwaterlinie-kleurplaat

Op ontdekkingstocht geweest in de Zuiderwaterlinie? En hebben je kinderen er nog geen genoeg van gekregen? Download dan de Zuiderwaterlinie-kleurplaat voor een middagje kleurplezier. 

Download de kleurplaat

Ontdek de leukste routes en uitjes in de Zuiderwaterlinie