Ontdek de Zuiderwaterlinie vanaf het water

De Zuiderwaterlinie vertelt het verhaal van verdedigen met water. Ontdek dit verhaal over water daadwerkelijk vanaf het water met de Zuiderwaterlinie vaarroutes. Ga met je eigen boot op pad, huur een bootje voor een dag of ontdek de Zuiderwaterlinie op een unieke manier met een georganiseerde rondvaart.

Vaar de Zuiderwaterlinie vaarroutes

In samenwerking met De Canicula ontwikkelden we vijf vaarroutes. Sommige routes zijn meerdaagse tochten en brengen je in een ronde weer terug naar het startpunt. Er zijn ook heen-en-weertochten voor als je een minder lange afstand wilt afleggen. Maak al varend kennis met het prachtige en historisch rijke waterliniegebied. 

Ontdek de vijf vaarroutes

Tips voor een dagje varen langs de Zuiderwaterlinie

Ga je niet met de fiets, auto of te voet door de Zuiderwaterlinie? Dan is de boot wellicht jouw vervoersmiddel naar keuze! Komt het even goed uit dat wij de beste tips voor een dagje varen langs de Zuiderwaterlinie al voor je hebben verzameld. Kom tot rust in je fluistersloep, luxe kempensloep of op een sup en laat je vanaf het water verrassen door het prachtige landschap. 

Ontdek de beste tips

Een rondvaart op de Maas

Heb je zelf geen boot ter beschikking? Geen zorgen, dan is een rondvaart op de Maas ook een perfecte activiteit voor een heerlijk ontspannen dagje uit. Ontdek de Zuiderwaterlinie vanaf het water, bekijk de Heusdense vestingwallen vanaf een boot of dobber langs de Bossche bolwerken. Er is voor ieder wat wils!

Bekijk de mogelijkheden

Met de boot langs de Zuiderwaterlinie

Stap op de boot en ga op ontdekkingstocht. Zie jij een mooi plaatje?

Gebruik dan #Zuiderwaterlinie in al jouw berichten op sociale media.