Rondvaart Brabant

Een rondvaart in Noord-Brabant staat garant voor een heerlijk ontspannen dagje uit. Op stap met vrienden of op pad met de kinderen: iedereen geniet van varen. Ontdek Brabant vanaf het water met een rondvaart op de Maas, bekijk de Heusdense vestingwallen vanaf een boot of dobber langs de Bossche bolwerken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een rondvaart om de vestingwallen

Heusden is een gerestaureerde vestingstad vol historische panden en plekjes. Kies je voor een rondvaart met Wiljo, dan kun je ook de buitenkant van het vestingstadje ontdekken. Deze rondvaart op de Maas biedt verrassende uitzichten op de vestingwallen. 


Ook Den Bosch heeft vestingwallen die het bekijken waard zijn, bijvoorbeeld tijdens de tour Vestingvaren. De wallen zijn onderdeel van de vestingwerken, die samen met de vele lunetten, bastions, torens en forten vanaf de 12e tot eind 19e eeuw de stad beschermden. De Binnendieze-rondvaart meert aan bij het ondergrondse informatiecentrum Bastionder: bekijk hier zeker het middeleeuwse kanon ‘de Boze Griet’.

Rondvaart op de veerpont

De veerpont Waterpoort Rondvaart vaart over het Kramer-Volkerak via Dinteloord, Ooltgensplaat, Sluishaven en bij Benedensas in De Heen. De schipper is je gids, en hij kan je alles over het gebied vertellen. Ontspannen én leerzaam, dus! Je kunt ervoor kiezen je fiets mee te nemen op de boot, zodat je kunt afstappen waar je wilt om een rondje te fietsen. Bij Fort De Hel en Fort Sabina, bijvoorbeeld.

Over de singels van Breda

Ook in de binnenstad van Breda is het goed toeven. Ontdek de singels van de stad met een boot van Bootje Varen Breda. Hier kun je ook kiezen voor allerlei spannende, actieve en creatieve groepsuitjes. Ideaal wanneer je gaat varen als bedrijfsuitje, familiedag of teamuitje!

De gezelligste rondvaart van Noord-Brabant

Zin in gezelligheid? Dan is de BierBoot misschien wel wat voor jou! Naar het schijnt is dit het meest geboekte arrangement van Bossche Boten… Een gezellige schipper vaart je rond op de Bossche binnenwateren, en terwijl je vaart geniet je van vijf zelf gebrouwen speciaalbieren van de Bossche Brouwers. Maak je feestje helemaal af met jouw eigen muziek, of geef je muziekwensen door aan de schipper. Zo maak je jouw Bossche zomerdag compleet!