Fort Sabina Willemstad

Grande dame Fort Sabina

Zelfs lokale bewoners laten zich nog verrassen door de trotse schoonheid van Fort Sabina Willemstad. Laat je inspireren door Fort Sabina: het grootste en een van de meest intacte Brabantse forten. Klim op het fort in Willemstad, bekijk de kazematten en kom binnen!

Fort Sabina, een Krachtige tante

Sabina Henrica luidt haar volledige naam. De krachtige tante heette oorspronkelijk ‘De Ruijter’, in 1811 gebouwd door Napoleon. Samen met ‘neven’ De Hel, Fort Bovensluis (Numansdorp) en Fort Frederik (Ooltgensplaat) vormde Sabina een kring rondom Willemstad. Een sterk front dat ons verdedigde tegen de Engelsen. Ook later omarmde Sabina haar burgers: ze bood hun dekking tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de jaren vijftig en zestig diende fort Sabina als munitieopslag.

Evenementen bij fort Sabina

Fort Sabina biedt nu het coole decor voor allerlei evenementen op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Sabina inspireert. Met het Festival van de Verbeelding, de Vlindernacht, een roofvogelshow, theater en livemuziek. De natuur neemt een bijzondere plaats in op het fort in Willemstad. Binnen de muren is een vleermuizenverblijf, erbuiten een vogelreservaat. Fort Sabina host ook bedrijfsuitjes en stoere teamevents.

Bezoek Fort Sabina in Willemstad

Ontdek in de buurt