Dagje uit met partner

Een romantisch dagje uit

Zo nu en dan wil je er gewoon even tussenuit tijdens een romantisch uitje. Gelukkig is daar de Zuiderwaterlinie! In dit historische gebied kun je genieten van het rijke verleden dat Brabant te bieden heeft. Ga samen op pad en ontdek het verhaal van de Tachtigjarige Oorlog, een bijzondere periode in de geschiedenis van ons vaderland. Bekijk de meest spectaculaire forten, een waar stadspaleis of ga de buitenlucht in. En vergeet vooral niet te genieten van elkaar!  

Stedentrip aan de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie bestaat uit een aantal verschillende vestingsteden, verspreid over de provincie. Ieder van deze steden heeft een bijzonder eigen karakter en sfeer. Ben jij op zoek naar een dagje uit met je partner? Overweeg dan eens een stedentrip in eigen land (of provincie). We hebben de mooiste dagtrips alvast voor je klaargezet in ons overzicht. Hier vind je de leukste dagjes uit naar bijvoorbeeld Breda, ‘s Hertogenbosch, Bergen op Zoom, en nog veel meer.

Wandelen in Brabant

Als wandelliefhebber kan je jouw hart ophalen bij het diverse aanbod aan wandelroutes. Wil je samen een rustige wandeling maken langs het water? Of loop je liever een hike route door het bos? Er is voor ieder wat wils. Of bewandel de hele linie langs het Zuiderwaterlinie wandelpad. De wandelroute telt in totaal 290 kilometer, en heeft met 17 kortere deelroutes voor ieder wat wils. Loop je liever een wat langere route? Dan zijn er verschillende lange-afstand-wandelpaden die je kunt bewandelen. Ook hebben wij een selectie gemaakt van sfeervolle kerstwandelingen.

Maak een fietstocht

Op een mooie dag gaat er niets boven een leuke fietstocht samen. Langs de Zuiderwaterlinie loopt een langgerrekte fietsroute over het ANWB knooppuntennetwerk, opgedeeld in vijf deelroutes. Met maar liefst 160 kilometer aan beschikbare fietsroutes kun je een eigen route bepalen en eindeloos varieëren. Of volg een van de bestaande fietsroutes.

Duik samen in de geschiedenis

De Zuiderwaterlinie heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de Tachtigjarige Oorlog. De diverse monumenten in de vestingsteden en het buitengebied zijn een zichtbaar testament van het verleden in al haar vormen. Ga tijdens een romantisch dagje uit bijvoorbeeld eens naar een kasteel of paleis en droom weg bij de verhalen over het verleden.

Bezoek Breda

Vestingstad Breda heeft een rijke geschiedenis, tal van boeiende monumenten (zoals de Duiven- en Granaattoren) en een gezellige historische binnenstad. Vroeger vormde Breda het toneel voor een heftige strijd tussen de Hollanders en de Spanjaarden, vandaag is het een uitstekende locatie voor een dagje uit. Zijn jullie graag actief? Dan kun je de Grote Kerk beklimmen. Of ben je juist toe aan iets rustigs, zoals een boottochtje? In Breda kan het gelukkig allemaal.

Ga naar Grave

Grave biedt een unieke combinatie tussen militair erfgoed en Brabantse gezelligheid. De vestingstad heeft een lange geschiedenis van oorlog en belegeringen waardoor een deel van het verleden verloren is gegaan. Een uitzondering hierop is de Hampoort, de enige oude vestingpoort die bewaard gebleven is. De unieke poort behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Een absolute must-see dus een romantisch dagje uit.

Bezoek Geertruidenberg

Wil jij tijdens een dagje uit in Brabant ontsnappen aan de drukte? Geertruidenberg is een echte oase van rust, waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Geniet op de historische markt van een hapje en een drankje, en breng een bezoek brengen aan de imposante Bolwerken en het Kruithuis.