Dagje uit in 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch had tijdens de Tachtigjarige Oorlog de bijnaam 'Moerasdraak'. Onneembaar vanwege het moeras rondom, dat nu de Moerputten en het Bossche Broek is. Vandaag is de stad gelukkig heel toegankelijk voor een leuk dagje uit. Tot snel in ‘s-Hertogenbosch!

Alle activiteiten van dit pakket kun je ook apart beleven.

Check altijd de website van het evenement of de locatie voor de meest actuele informatie voor je erop uit gaat.

Ochtend

Vestingstad ‘s-Hertogenbosch heeft heel wat te bieden. Begin de ochtend met een wandeling door het Bossche Broek. Ontdek dit prachtige natuurgebied dat vlak aan de rand van de stad ligt. Vanuit hier heb je ook geweldig uitzicht op de vestingwallen van de stad.

Bij Gastenverblijf De Vergulde Draak of Kring Vrienden ’s-Hertogenbosch kun je een wandelboekje kopen, met route en uitleg voor zo’n 2,5 uur wandelplezier. Absolute must tijdens de wandeling is een bezoek aan het bezoekerscentrum Bastionder
 

Middag

Trek gekregen door de wandeling? Lunch dan bij Bolwerk Sint-Jan. Vanuit hier boek je ook gemakkelijk een vaartocht op de Binnendieze. Naast varen met een boot is het ook mogelijk om hier met een kano of bijvoorbeeld supboard te varen. 

Blijf je liever aan wal? Ga dan op ontdekkingstocht door de romantische straatjes die deze vestingstad rijk is. Beklim de Sint-Janstoren, ontdek het Zwanenbroedershuis of Het Noordbrabants Museum
 

Avond

Na een actieve ochtend en middag struin je ‘s avonds in je eigen tempo door de bruisende stad. Je kunt een hapje eten en een drankje drinken in de Uilenburg, op de Parade of in de Korte Putstraat. Er is altijd genoeg te beleven. Moe maar voldaan keer je terug naar huis. Zien we je snel weer terug?

Ontdek in de buurt van 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch op de kaart

Andere arrangementen in Stelling 's-Hertogenbosch-Heusden