Dagje uit in 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch had tijdens de Tachtigjarige Oorlog de bijnaam 'Moerasdraak'. Onneembaar vanwege het moeras rondom, dat nu de Moerputten en het Bossche Broek is. Vandaag is de stad gelukkig heel toegankelijk voor een leuk dagje uit!​

Alle activiteiten van dit pakket kan je ook apart beleven.

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen sommige evenementen helaas niet doorgaan en zullen locaties andere openingstijden hebben.

​Check de website van het evenement of de locatie voor de laatste informatie.

Ochtend

Vestingstad Den Bosch heeft heel wat te bieden. Begin de ochtend met een wandeling door het Bossche Broek. Ontdek dit prachtige natuurgebied dat vlak aan de rand van de stad ligt.

Bij Gastenverblijf De Vergulde Draak of Kring Vrienden ’s-Hertogenbosch kan je een wandelboekje kopen, met route en uitleg voor zo’n 2,5 uur wandelplezier. Absolute must tijdens de wandeling is een bezoek aan het bezoekerscentrum Bastionder (foto).

Middag

Honger gekregen van de wandeling? Lunch dan bij Bolwerk Sint-Jan (foto). Vanuit hier kan je ook gemakkelijk een vaartocht op de Binnendieze boeken (vaarseizoen: 1 april t/m 31 oktober). 

Liever aan wal blijven? Ga dan op ontdekkingstocht door de romantische straatjes die deze vestingstad rijk is. Beklim de Sint-Janstoren, ontdek het Zwanenbroedershuis of het Noordbrabants museum. Moe maar voldaan keer je terug naar huis.