Dagje uit in Heusden

Vestingstad Heusden lijkt wel een openluchtmuseum. De vesting liep eeuwenlang voorop: ze ontstond rondom een van de oudste waterburchten van Noordwest-Europa en kreeg als een van de eerste steden in Nederland een stadsmuur. Dankzij prachtige restauraties is veel van het oude Heusden bewaard gebleven. De stad won zelfs een prijs met de restauratie. Ontdek Heusden tijdens een dagje uit. ​

Alle activiteiten van dit pakket kun je ook apart beleven.

Check altijd de website van het evenement of de locatie voor de meest actuele informatie voor je erop uit gaat.
 

Ochtend

Wie nu door het charmante vestingstadje Heusden loopt, kan zich nauwelijks voorstellen dat het een halve eeuw geleden sterk vervallen was. Heusden was namelijk zwaar gehavend uit de Tweede Wereldoorlog gekomen. 

Start de ochtend van je dagje Heusden met een stadswandeling en ga op ontdekkingstocht over de stadswallen. Wandelboekjes en gidsen zijn bij het Toeristisch Informatiepunt Heusden te vinden. Je kunt ook onder begeleiding van een gids een rondleiding door Heusden maken. Dit moet je wel vooraf even reserveren. Onderweg is een stop bij het Gouverneurshuis zeker de moeite waard. Jaarlijks zijn er meerdere interessante tentoonstellingen te vinden. In de zomer is er een prachtig tuinterras. Verder kom je ook langs de Bromsluis en Heusdense stadspoorten.
 

Middag

Geniet van je lunch bij hotel en restaurant In den Verdwaalde Kogel. Heb je zin om op avontuur te gaan op het water? Boek dan een rondvaart bij Wiljo rondvaartboten. Op hun website lees je meer over de periode waarin de boot vaart en de tijden waarop de boot vertrekt.

Bezoek na je rondvaart de boetiekjes in de stad. Wist je dat er speciale Zuiderwaterlinie-producten zijn? Geniet bijvoorbeeld van een likeur ’t Elfde genot, verkrijgbaar bij Slijterij de Waterdrager of proef de Zuiderwaterlinie-bonbon bij Berg & Braam Speelgoed en Snoepgoed.
 

Avond

Na een lange en intensieve dag is het tijd voor wat rust. Eet bijvoorbeeld een heerlijke pannenkoek bij De Pannenkoekenbakker. Daarna kun je gelijk plaatsnemen op een van de vele terrasjes die Heusden rijk is. Het is de perfecte afsluiter van een leuke dag!

Ontdek in de buurt van Heusden

Heusden op de kaart

Andere arrangementen in Stelling 's-Hertogenbosch-Heusden