Dagje uit in Heusden

Vestingstad Heusden lijkt wel een openluchtmuseum. De vesting liep eeuwenlang voorop: ze ontstond rondom een van de oudste waterburchten van Noordwest-Europa en kreeg als een van de eerste steden in Nederland een stadsmuur. Dankzij prachtige restauraties is veel van het oude Heusden bewaard gebleven. De stad won zelfs een prijs met de restauratie. Ontdek Heusden tijdens een dagje uit. ​

Alle activiteiten van dit pakket kan je ook apart beleven.

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen sommige evenementen helaas niet doorgaan en zullen locaties andere openingstijden hebben.

​Check de website van het evenement of de locatie voor de laatste informatie.

Ochtend

Wie nu door het charmante vestingstadje Heusden loopt, kan zich nauwelijks voorstellen dat het een halve eeuw geleden sterk vervallen was. Heusden was namelijk zwaargehavend uit de Tweede Wereldoorlog gekomen. 

Start de ochtend van je dagje Heusden met een stadswandeling. Wandel met een gids of ga zelf op ontdekkingstocht over de stadswallen. Wandelboekjes en gidsen zijn bij het Toeristisch Informatiepunt Heusden te vinden. Onder begeleiding van een gids kan je een rondleiding door Heusden maken. Dit dient vooraf te worden gereserveerd. Onderweg is een stop bij het Gouverneurshuis zeker de moeite waard. Jaarlijks zijn er meerdere interessante tentoonstellingen te vinden. In de zomer is er een prachtig tuinterras. 

 

Middag

Geniet van je lunch bij hotel en restaurant In den Verdwaalde Kogel. Heb je zin om op avontuur te gaan? Boek dan een rondvaart bij Wiljo rondvaartboten. In de periode van april tot eind september vaart er elke zondag een boot over de Maas.

Bezoek na je rondvaart de boetiekjes in de stad. Wist je dat er speciale Zuiderwaterlinie producten zijn? Geniet bijvoorbeeld van een likeur ’t Elfde genot, verkrijgbaar bij Slijterij de Waterdrager of proef de Zuiderwaterlinie-bonbon bij Berg & Braam Speelgoed en Snoepgoed.

Tijd voor wat rust? Neem dan plaats op een van de vele terrasjes die Heusden rijk is. Het is de perfecte afsluiter van een leuke dag.