Weekendje weg in Stelling 's-Hertogenbosch-Heusden

​​In 1629 beëindigde Prins Frederik de Spaanse overheersing van ’s-Hertogenbosch. Van de meest noordelijke stad van het Hertogdom Brabant werd ‘s-Hertogenbosch de meest zuidelijke van de Republiek der Nederlanden. Vestingstad Heusden heeft zelfs een nog langere geschiedenis. Beide vestingsteden zijn prachtig gerestaureerd en wonnen belangrijke prijzen. ​Kom dan ook zeker eens een weekendje langs in deze stelling!

Alle activiteiten van dit pakket kun je ook apart beleven.

Check altijd de website van het evenement of de locatie voor de meest actuele informatie voor je erop uit gaat.
 

Dag 1 - dagje Heusden

Start je dag met een kopje koffie of thee bij Hotel en Restaurant In den Verdwaalde Kogel op de Vismarkt. Ontdek de charmante vestingstad Heusden vervolgens te voet. Bij het Toeristisch Informatiepunt in Heusden kun je een wandelboekje kopen. De wandeling neemt je in circa 2 uur mee langs de belangrijkste historische plekjes. Of kies voor een wandeling met een gids die je alles kan vertellen over de stad. 

Vervolgens bezoek je een tentoonstelling in het historische Gouverneurshuis. In dit museum zijn steeds wisselende exposities te vinden. Bekijk daarvoor zeker de agenda van het museum. Stap daarna op de fiets en een ontdek een deel van de Zuiderwaterlinie-fietsroute. Je fietst onder andere langs de Bromsluis, de Schans bij Doeveren en de Elshoutse zeedijk

Na een drukke, maar bijzondere dag vertrek je naar ’s-Hertogenbosch. Overnachten kan bij Gastenverblijf De Vergulde Draak. Vanuit hier is het nog een kattensprong richting de mooie binnenstad.

Dag 2 - 's-Hertogenbosch

De tweede dag begint met een ontdekkingstocht door de stad. Struin door de vele winkelstraten die ‘s-Hertogenbosch rijk is. Bezoek daarna de Sint-Janskathedraal met een gids en beklim de toren. Lunchen doe je bij Bolwerk Sint-Jan. Hier heb je ook de mogelijkheid om een vaartocht op de Binnendieze te boeken. 

Heb je meer zin om het buitengebied te ontdekken? Maak dan een wandeling door het Bossche Broek. Bij Gastenverblijf De Vergulde Draak of Kring Vrienden ’s-Hertogenbosch is een wandelboekje verkrijgbaar, dat je meeneemt over de oude vestingwallen, prachtige natuur en het Bastion van Oranje. Daar staat het grootste kanon van Nederland tentoongesteld! Of bezoek Fort Isabella in Vught waar je tevens heerlijk kunt eten bij Osteria Ciao Bella.

Ontdek in de buurt van Stelling 's-Hertogenbosch-Heusden

Stelling 's-Hertogenbosch-Heusden op de kaart

Andere arrangementen in Stelling 's-Hertogenbosch-Heusden