Overnachten in 's-Hertogenbosch

In 1629 beëindigde Prins Frederik de Spaanse overheersing van ’s-Hertogenbosch. Van de meest noordelijke stad van het Hertogdom Brabant werd ‘s-Hertogenbosch de meest zuidelijke van de Republiek der Nederlanden. Het vestingstadje Heusden heeft een nog langere geschiedenis. Allebei deze vestingsteden zijn prachtig gerestaureerd en wonnen daarmee belangrijke prijzen. ​

Alle activiteiten van dit pakket kan je ook apart beleven.

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen sommige evenementen helaas niet doorgaan en zullen locaties andere openingstijden hebben.

​Check de website van het evenement of de locatie voor de laatste informatie.

Dag 1 - dagje Heusden

Start je dag met een kopje koffie bij Hotel en Restaurant In den Verdwaalde Kogel op de vismarkt. Ontdek dit charmante vestingstadje vervolgens te voet. Bij het Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat kan je een wandelboekje kopen voor €3,50. De wandeling neemt je in 1,5 – 2 uur mee langs de belangrijkste historische plekjes. Of kies er voor een wandeling met gids. 

Bezoek een tentoonstelling in het historische Gouverneurshuis. In dit museum zijn steeds wisselende exposities te vinden. Bekijk daarvoor zeker de agenda van het museum. Stap daarna op de fiets en een ontdek een deel van de Zuiderwaterlinie-fietsroute. Je fietst o.a. langs de Bromsluis, de Schans bij Doeveren en de Elshoutse zeedijk

Na een vermoeiende dag vertrek je naar ’s-Hertogenbosch. Overnachten kan bij de Vergulde Draak. Vanuit hier is het nog een kattensprong richting de mooie binnenstad.

Dag 2 - 's-Hertogenbosch

Dag 2 begint met een ontdekkingstocht door de stad. Struin door de veel winkelstraten die Den Bosch rijk is. Bezoek daarna de Sint-Janskathedraal met een gids en beklim de toren. Lunchen doe je bij Bolwerk Sint Jan (foto). Hier heb je ook de mogelijkheid om een vaartocht op de Binnendieze te boeken. 

Heb je meer zin om het buitengebied te ontdekken? Maak dan een wandeling door het Bossche Broek. Bij Gastenverblijf De Vergulde Draak of Kring Vrienden ’s-Hertogenbosch is een wandelboekje verkrijgbaar, dat je meeneemt over de oude vestingwallen, prachtige natuur en het Bastion van Oranje, waar het grootste kanon van Nederland tentoongesteld staat. Of bezoek Fort Isabella waar je de meest overheerlijke Zuiderwaterlinie pannenkoek kunt eten bij pannenkoekenrestaurant Pannûkoek.