Wat te doen in Geertruidenberg

In vestingstad Geertruidenberg weten ze al heel lang hoe belangrijk het is om jezelf goed te beschermen. Deze stad met de oudste stadsrechten van het Graafschap Holland lag aan belangrijke vaarroutes. Dat vroeg al in 1319 om rondelen en poorten om de stad te beschermen. Vandaag de dag kun je hier een heerlijk dagje uit beleven. Of je nu graag de vestingstad ontdekt of liever de natuur in gaat: in Geertruidenberg kan het allemaal! 

ONTDEK STELLING BREDA-GEERTRUIDENBERG

Bezienswaardigheden in Geertruidenberg

Je vindt in Geertruidenberg fraai bewaarde monumenten, zoals vestinggrachten, bolwerken en ravelijnen. De terrasjes aan de historische markt met leilindes bieden een prachtig uitzicht op monumentale panden en cultuurhistorische bezienswaardigheden als de Geertruidskerk. Die laatste kun je ook beklimmen! Raamsdonksveer en Raamsdonk, op een steenworp afstand van Geertruidenberg, bieden prachtige buitengebieden. Ideaal voor een fietstocht door de omgeving, bijvoorbeeld langs de typische Langstraatboerderijen. In die oase van rust is de drukte van vroeger heel ver weg. Ontdek de verschillende activiteiten in Geertruidenberg.

Fort Lunet bij Geertruidenberg

Fort Lunet vind je in Raamsdonksveer, net naast Geertruidenberg. Het fort werd gebouwd na de Belgische opstand, om de bestaande linie te versterken. Het fort verdedigde de Donge en de Straatweg Breda-Gorinchem, die Napoleon had laten aanleggen. Tegenwoordig kun je er genieten van een lunch, borrel of diner. Of speel een van de spannende escaperooms en ga terug in de tijd! ​

Wandelen in Geertruidenberg

In en rondom Geertruidenberg kun je heerlijk wandelen. Ontdek de verrassende straatjes van de vestingstad of zoek de natuur in de omgeving op. Wil jij graag een dagje wandelen in Geertruidenberg? Neem dan een kijkje op de pagina Wandelen in Geertruidenberg, boordevol goede wandeltips! 

De natuur bij Geertruidenberg

Geertruidenberg wordt ook wel de vestingstad aan de Biesbosch genoemd. Vanuit de vestingstad sta je in een mum van tijd midden in de ongerepte natuur, waarvan je kunt genieten op een fluisterbootje. Deze bootjes kun je zonder vaarbewijs huren bij Fort Lunet. Wist je dat Nationaal Park De Biesbosch een beschermd natuurgebied is? In het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa kun je bevers, otters en arenden ontdekken. Goed rondkijken, dus! 

Geertruidenberg op de kaart