Arsenaal St Gertrudis

Feesten in het wapenarsenaal

Arsenaal St. Gertrudis ligt in het historische vestingstadje Geertruidenberg. Het wapengekletter is hier gelukkig verstomd. In dit monumentale pand, ooit een wapenarsenaal, vinden nu voor zakelijke bijeenkomsten, evenementen en feesten plaats.

Strategische betekenis

Menno van Coehoorn gaf Geertruidenberg een plaats in de Zuiderwaterlinie. In de 17e eeuw moderniseerde hij de vestingwerken om een eventuele opmars van de Fransen tegen te houden. Na de afscheiding van de Zuidelijke Nederlanden kreeg Geertruidenberg opnieuw strategische betekenis als garnizoensstad. In het arsenaal St. Gertrudis werden de wapens opgeslagen, en er was een cachot en een garnizoensbakkerij aan de Haven. Aan de rand van het historische centrum is de oude vestinggordel nog te zien.

Monumentaal Geertruidenberg

Arsenaal St. Gertrudis is niet het enige monumentale pand in Geertruidenberg. De stad heeft talloze rijks- en gemeentemonumenten en andere bezienswaardigheden, een wandeling waard! Struin langs de Markt met haar historische gevels, de Haven, de Geertruidskerk en de bastions. Arsenaal St. Gertrudis is wel te bewonderen vanaf de buitenkant, maar niet open voor publiek. De sfeervolle locatie is te boeken voor (zakelijke) evenementen en feesten. Daar waar het vroeger over oorlog ging, heerst nu de liefde: stellen vieren hier hun bruiloft.‚Äč

Bekijk het adres van het Arsenaal

Ontdek in de buurt