Zuiderwaterlinie Wandelpad

In samenwerking met VisitBrabant Routebureau ontwikkelden we het Zuiderwaterlinie Wandelpad, goed voor zo'n 290 kilometer plezier. 

Het Zuiderwaterlinie Wandelpad is uitgezet over de wandelknooppunten in Brabant. De wandelroute in Brabant is herkenbaar aan de groen-met-gele bewegwijzering met het Zuiderwaterlinie-symbool.

De totale lengte van het wandelpad is 290 kilometer, maar je kunt er ook voor kiezen om kortere deelroutes te wandelen. Etappesuggesties vind je in de wandelgids van het Zuiderwaterlinie Wandelpad. Of stippel je eigen wandelroute in Brabant uit met de deelkaarten in de wandelgids, waarop alle wandelknooppunten in Brabant zichtbaar zijn.

De mooie wandelroute in Brabant is in beide richtingen te wandelen. Het startpunt van de wandelroute vanuit Bergen op Zoom is het Stationsplein (NS) in Bergen op Zoom. Het startpunt van de wandelroute vanuit Grave is De Markt in Grave bij het Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum. In het routeboekje is de Brabantse wandelroute beschreven van het oosten naar het westen. 

Klopt er iets niet aan de bewegwijzering van de route? Geef dit aan bij het meldpunt of bel gratis naar 0800-4050050.

Bekijk het Zuiderwaterlinie Wandelpad - Etappes 1-7

Etappe 8-13

Wandelcertificaat Zuiderwaterlinie Wandelpad

Heb je de hele route, van Bergen op Zoom tot Grave, voltooid? Dat is een ware prestatie die niet ongezien moet blijven. Download het wandelcertificaat en vul een naam en de datum in. Zo heb je een mooi aandenken aan het wandelen van het Zuiderwaterlinie Wandelpad!

Download het wandelcertificaat

Zuiderwaterlinie-stempelkaart

Ben jij het wandelpad aan het lopen of ga je dat binnenkort doen? Neem dan de nieuwe Zuiderwaterlinie-stempelkaart mee! Deze download je via de knop hieronder of ontvang je vanaf nu bij je nieuwe Zuiderwaterlinie Wandelboekje. 

Heb je alle bezienswaardigheden gezien en afgevinkt op de stempelkaart? Mooi! Dan kun je het Zuiderwaterlinie-speldje gratis ophalen bij: 

  • Toeristisch Informatiepunt en bezoekerscentrum Grave 

  • VVV Brabantse-Wal (in stadspaleis het Markiezenhof) 

Een mooi aandenken aan een mooie wandeltocht! 

Download de stempelkaart

Meer inspiratie voor je wandeling

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ook onze pagina over Hiken in Nederland eens, voor de avonturiers onder ons. Ook hebben wij een selectie gemaakt van sfeervolle kerstwandelingen, leuk voor tijdens de feestdagen. Of bekijk de mooiste lange-afstand-wandelpaden eens, voor wie graag een lange wandeling maakt.

 

Oud-gedeputeerde Swinkels wandelde ter verkenning al langs de hele route van het Zuiderwaterlinie Wandelpad. Er liepen elke week gasten met hem mee, die prachtige verhalen konden vertellen over de historische waterlinie. Vlogs van zijn avonturen vind je hier