Zuiderwaterlinie Wandelpad

In samenwerking met Routebureau Brabant ontwikkelden we het Zuiderwaterlinie Wandelpad, goed voor zo'n 290 kilometer plezier. 

Het Zuiderwaterlinie wandelpad is uitgezet over het Brabantse wandelknooppuntensysteem. De wandelroute is herkenbaar aan de groen-met-gele bewegwijzering met het Zuiderwaterlinie-symbool.

De totale lengte van het wandelpad in Brabant is 290 kilometer, maar je kunt er ook voor kiezen om kortere deelroutes te wandelen. Etappesuggesties vind je in de wandelgids van het Zuiderwaterlinie wandelpad. Of stippel je eigen route uit met de deelkaarten in de wandelgids, waarop alle wandelknooppunten zichtbaar zijn.

De route is in beide richtingen te wandelen. Het startpunt van de wandelroute vanuit Bergen op Zoom is het Stationsplein (NS) in Bergen op Zoom. Het startpunt van de wandelroute vanuit Grave is De Markt in Grave bij het Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum. In het routeboekje is de route beschreven van het oosten naar het westen. 

Gedeputeerde Swinkels wandelde ter verkenning al langs de hele route. Er liepen elke week gasten met hem mee, die prachtige verhalen konden vertellen over de historische waterlinie. Vlogs van zijn avonturen vind je hier.