Dagje uit in Bergen op Zoom

Ben jij een echte bourgondiër die houdt van lekker eten, drinken en nieuwe dingen ontdekken? Ga dan een dagje uit in vestingstad Bergen op Zoom! Geniet van het bourgondische leven, de leuke winkeltjes én de historische schatten.

Alle activiteiten van dit pakket kan je ook apart beleven.

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen sommige evenementen helaas niet doorgaan en zullen locaties andere openingstijden hebben.

Check de website van het evenement of de locatie voor de laatste informatie.

Ochtend

Goedemorgen, en welkom bij dit dagje weg in Bergen op Zoom. Ben je nog niet helemaal wakker? Start dan de dag met een lekkere kop koffie bij Kaldi. Zo ben je helemaal uitgerust voor een wandeling door de vestingstad.

De Historische Stadswandeling door Bergen op Zoom van VVV De Brabantse Wal brengt je langs markante gebouwen, door mooie straten en over bijzondere pleinen. Met de handige uitklapbare plattegrond in het gidsje wandel je langs grote en kleine monumenten en krijg je een goed beeld van al het moois dat de stad te bieden heeft. Het gidsje is verkrijgbaar bij VVV De Brabantse Wal, gelegen in het Markiezenhof, voor 2,50 euro.

Beklim onderweg de toren van de Sint-Gertrudiskerk, met als beloning een prachtig uitzicht op de stad. De Sint-Gertrudiskerk zelf is tijdens het seizoen (25 april t/m 31 oktober) te bezichtigen op di t/m zo van 13.00 tot 16.30 uur.

Middag

Toe aan een pauze? Keer dan terug naar stadspaleis 
het Markiezenhof (foto rechts). Je kan er heerlijk lunchen in restaurant La Pucelle. Op de kaart staat het gerecht 'Water en Aarde', geïnspireerd op de Zuiderwaterlinie. Ook museum het Markiezenhof is zeker een bezoekje waard! Je duikt er in de rijke historie van de vestingstad.

Nog niet uitgekeken? Er zijn nog genoeg activiteiten in Bergen op Zoom! Bezoek ook de Gevangenpoort (foto boven), een van de oudste nog bestaande stadspoorten van Nederland. 

Geniet daarna nog even van de binnenstad, en struin door de verschillende straten en langs winkeltjes. Wie weet vind je nog een souvenir voor het thuisfront?