Dagje uit in Bergen op Zoom

Ben jij een echte bourgondiër die houdt van lekker eten, drinken en nieuwe dingen ontdekken? Ga dan een dagje uit in vestingstad Bergen op Zoom! Geniet van het bourgondische leven, de leuke winkeltjes én de historische schatten.

Alle activiteiten van dit pakket kun je ook apart beleven.

Check altijd de website van het evenement of de locatie voor de meest actuele informatie voor je erop uit gaat.
 

Ochtend

Goedemorgen en welkom in Bergen op Zoom voor een heerlijk dagje uit! Ben je nog niet helemaal wakker? Start dan de dag met een lekkere kop koffie bij Kaldi. Zo ben je helemaal uitgerust voor een wandeling door de vestingstad.

De gids Historische Stadswandeling van VVV Brabantse Wal is de perfecte manier om de markante gebouwen, de mooie straten en de bijzondere pleinen van Bergen op Zoom te ontdekken. Er is een handige uitklapbare plattegrond te vinden in de gids waarmee je langs grote en kleine monumenten wandelt, en je een goed beeld krijgt van al het moois dat de stad te bieden heeft. Het gidsje is verkrijgbaar bij VVV De Brabantse Wal, gelegen in het Markiezenhof.

Na de wandeling iets spannends ondernemen? Beklim de toren van de Sint-Gertrudiskerk, met als beloning een prachtig uitzicht op de stad. De Sint-Gertrudiskerk is tijdens het seizoen ook te bezichtigen. 

Middag

Toe aan een pauze? Keer dan terug naar stadspaleis het Markiezenhof. Je kan er heerlijk lunchen in restaurant La Pucelle. Op de kaart staat het gerecht 'Water en Aarde', geïnspireerd op de Zuiderwaterlinie. Ook museum het Markiezenhof is zeker een bezoekje waard. Hier duik je in de rijke historie van de vestingstad.

Nog niet uitgekeken? Er zijn nog genoeg activiteiten in Bergen op Zoom! Bezoek ook de Gevangenpoort, een van de oudste nog bestaande stadspoorten van Nederland. 

Geniet daarna nog even van de binnenstad, en struin door de verschillende straten en langs winkeltjes. Wie weet vind je nog een souvenir voor het thuisfront?

Ontdek in de buurt van Bergen op Zoom

Bergen op Zoom op de kaart

Andere arrangementen in de West Brabantse Waterlinie