Wat te doen in Bergen op Zoom

Zin in een dagje uit in Bergen op Zoom? Deze vestingstad met een prachtig middeleeuws centrum vol monumentale bouwwerken weet steeds opnieuw te verrassen. Overal vind je gezellige terrassen, bijzondere winkeltjes en historische verhalen. Of je nu komt voor het eten, een dagje shoppen of voor de geschiedenis: een dagje uit in Bergen op Zoom is altijd een goed idee! Op deze pagina zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

ONTDEK DE WEST BRABANTSE WATERLINIE

Activiteiten in Bergen op Zoom

Ben jij een bourgondiër in hart en nieren die houdt van lekker eten, drinken en een nieuwe plek ontdekken? Ga dan een dagje uit in Bergen op Zoom. Ook buiten de stad valt veel te beleven. Laat de stad achter je en ontdek de prachtige natuur in de buurt van de vestingstad. Op de fiets, of tijdens een wandeling over de liniewal rondom Bergen op Zoom. In de omgeving van Bergen op Zoom vind je verschillende forten. Fort de Roovere is een van de grootste forten uit de Zuiderwaterlinie. Wist je dat je bij het fort kunt wandelen over de Mozesbrug? Deze leidt je niet over, maar dóór het water! Ontdek alle wandelroutes in de buurt van Bergen op Zoom, of ontdek de regio op de fiets met de verschillende fietsroutes.

Bezienswaardigheden in Bergen op Zoom

Welkom in Bergen op Zoom voor een gezellig dagje uit! Ben je nog niet helemaal wakker? Start de dag dan met een heerlijk kopje koffie bij Kaldi. Zo ben je klaar voor een prachtige wandeling door de vestingstad. Houd je ogen open en kijk goed om je heen, want in Bergen op Zoom vind je op elke straathoek sporen van de rijke geschiedenis.

Met behulp van de gids Historische Stadswandeling van VVV Brabantse Wal ontdek je de markante gebouwen, mooie straten en bijzondere pleinen van Bergen op Zoom. De handige uitklapbare plattegrond leidt je langs grote en kleine monumenten, zodat je een goed beeld krijgt van al het moois dat de stad te bieden heeft. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het oude stadhuis, dat je vindt op de Grote Markt. Je waant je in Antwerpen wanneer je om je heen kijkt op dit prachtige plein. Je kunt de stadsgids ophalen bij het VVV-kantoor in het Markiezenhof. Klaar voor wat avontuur? Beklim de toren van de Sint-Gertrudiskerk, uit het begin van de 14e eeuw. Als beloning heb je bovenaan de toren een prachtig uitzicht op de stad. Op heldere dagen kun je in de verte zelfs Antwerpen zien liggen! 

Nog meer uitjes in Bergen op Zoom

Toe aan een pauze? Keer dan terug naar stadspaleis het Markiezenhof. Het Markiezenhof is een echt stadspaleis, één van de mooiste van Europa bovendien. Ooit woonden hier de heren en later markiezen van Bergen op Zoom. Bij het stadspaleis vind je restaurant La Pucelle. Hier kun je genieten van een heerlijke lunch. Op de kaart vind je het gerecht ‘Water en Aarde’, geïnspireerd op de Zuiderwaterlinie. Het museum in het Markiezenhof is zeker een bezoekje waard. Hier leer je alles over de rijke geschiedenis van de vestingstad. 

Nog niet uitgekeken? De lijst met uitjes in Bergen op Zoom is eindeloos! Bezoek bijvoorbeeld de Gevangenpoort, een van de oudste nog bestaande stadspoorten van Nederland. Geniet daarna nog even van de binnenstad en struin door de smalle straatjes langs verrassende winkels. Wie weet vind je nog een mooi souvenir van je dagje uit in Bergen op Zoom.

LOGEREN IN DE WEST BRABANTSE WATERLINIE

Bergen op Zoom is gelegen in de West Brabantse Waterlinie. Heb je na één dag nog lang geen genoeg van wat het gebied je te bieden heeft? Reserveer dan een meerdaagse trip in de West Brabantse Waterlinie en ontdek naast Bergen op Zoom ook de schoonheid van vestingsteden Steenbergen en Tholen. Fiets tijdens een weekendje weg van de ene naar de andere stad: wij zorgen ervoor dat je bagage achter je aan reist!

Bergen op Zoom op de kaart