Dagje uit in Breda

Vesting Breda was lang een heftig strijdtoneel tussen de Noordelijke Nederlanden en de Spanjaarden. Tegenwoordig geeft de stad zich vrijwillig over aan het leger der toeristen in de binnenstad. Daar geniet je van het rijke verleden en het sprankelende heden.

Alle activiteiten van dit pakket kan je ook apart beleven.

Check altijd de website van het evenement of de locatie voor de meest actuele informatie voor je erop uit gaat.

Ochtend

Je start je dagje Breda goed met een koffie bij Café Lanzas in het Stedelijk Museum Breda. Bezoek daarna het Stedelijk Museum zelf en kom meer te weten over de culturele geschiedenis van de oude vestingstad. Het museum is gevestigd in het Oudemannenhuis, ook bekend als De Beyerd. Het is een van de oudste gebouwen van Breda en fungeerde eeuwenlang als gasthuis voor oude mannen, daklozen, zieken en passanten. 

Binnen een straal van één kilometer rond het museum vind je een groot aantal erfgoedlocaties, perfect te combineren met mooie stadswandelingen door Breda. Denk aan de Grote Kerk (één van de vier officiële Topmonumenten van Brabant), de Grote Markt, het een-na-oudste Begijnhof van Nederland, het Kasteel van Breda, de Lutherse en de Waalse Kerk en het historische Spanjaardsgat.

Middag

Voor de lunch ga je naar de Colonie aan de Grote Markt. Daarna is het tijd voor een sportieve, begeleide fietstour door het historisch en militair centrum van Breda. Laat je verrassen door verhalen uit de recente geschiedenis en ontdek plekken die de Bredanaars zelf vaak niet eens weten te vinden! 

Zin in een rustigere activiteit? Kies dan voor een rondvaart over de Singels rond de Bredase binnenstad (seizoensgebonden). Onderweg vertelt de gids over de rijke geschiedenis van de stad en de bezienswaardigheden die je passeert.

Wil je het stadscentrum liever op jouw eigen tempo bezoeken? Dan is de stadswandeling met app zeker een aanrader! Zo ontdek je de vele activiteiten die Breda te bieden heeft.

De middag sluit je avontuurlijk af met de escaperoom 'Het Spanjaardsgat'. Kruip in de huid van een Spaanse gevangene, en probeer te vluchten uit een kille gevangenis zonder dat de cipier het merkt! (Let op: de escaperoom is voor groepen van min. 10 personen). 

Avond

Als je bevrijdt bent uit de escaperoom, kun je nog wat rondwandelen door de gezellige Bredase straatjes. Daarna geniet je van een heerlijk diner bij een van de restaurantjes op de Grote Markt. 

Wil je je bezoek aan Breda verlengen? Boek dan een overnachting in Hotel Nassau. Je slaapt er op historische bodem met de luxe van vandaag.

Ontdek in de buurt van Breda

Breda op de kaart

Andere arrangementen in de Stelling Breda-Geertruidenberg