Weekendje weg in Stelling Breda-Geertruidenberg

Ga op ontdekkingstocht in Stelling Breda-Geertruidenberg tijdens een ontspannen weekendje weg. Proef de gezelligheid in vestingsteden Breda en Geertruidenberg, en vergeet ook zeker niet hun ommeland (Drimmelen, Waalwijk, Oosterhout) aan te doen. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Zien we je binnenkort in Stelling Breda-Geertruidenberg?

Alle activiteiten van dit pakket kun je ook apart beleven.​

Check altijd de website van het evenement of de locatie voor de meest actuele informatie voor je erop uit gaat.

Dag 1 - Breda

Start de ochtend met een koffie bij Café Lanzas in het Stedelijk Museum Breda. Bezoek ook zeker het Stedelijk Museum zelf en kom meer te weten over de culturele geschiedenis van de oude vestingstad. Trek daarna de stad in met een stadswandeling, begeleide fietstocht of maak een rondvaart over de Singels rondom de Bredase binnenstad. 

Rond het museum vind je binnen een straal van één kilometer een groot aantal erfgoedlocaties. Denk aan de Grote Kerk (één van de vier officiële Topmonumenten van Brabant), het een-na-oudste Begijnhof van Nederland, het Kasteel van Breda, de Lutherse en de Waalse Kerk, het Spanjaardsgat en de Grote Markt, 

Lunchen doe je in de Colonie, of een van de andere gezellige restaurantjes op de Grote Markt, Havermarkt of aan de haven. Zin in avontuur? Dan is escaperoom 'Het Spanjaardsgat' iets voor jou. Kruip in de huid van een Spaanse gevangene, en probeer te ontsnappen! Let op: enkel voor groepen van min. 10 personen.

Als je ontsnapt bent uit de escaperoom, kun je nog wat rondstruinen door de gezellige Bredase straatjes. Dineren doe je in een van de restaurantjes op de Grote Markt. Daarna maak je kennis met het levendige uitgaansleven in Breda. Voor een goede nachtrust ben je bij Hotel Nassau aan het goede adres. Je slaapt er op historische bodem met de luxe van vandaag.

 

Dag 2 - fietsend naar Geertruidenberg

Na een dagje doorgebracht te hebben in de binnenstad van Breda, kies je vandaag voor het prachtige buitengebied. Spring na het ontbijt op de fiets en ontdek de streek en Geertruidenberg met de ANWB fietsroute (ca. 42 km). De route start bij het treinstation van Breda en brengt je naar Geertruidenberg. Deze voormalige vesting heeft de oudste stadsrechten in het Graafschap Holland en lag aan belangrijke vaarroutes. Dat vroeg in 1319 al om rondelen en poorten als ommuring. Onderweg naar de vestingstad fiets je ook nog langs de Spinolaschans, de Ruïne van Strijen, de Linie van de Munnikenhof, en de Linie van Den Hout. Fietsen naar Geertruidenberg is dus zeker een aanrader!

Eenmaal in Geertruidenberg is het tijd voor de lunch. Plof neer bij Fort Lunet en geniet van heerlijke hapjes en drankjes. Tussen 2012 en 2014 is het fort prachtig gerestaureerd. Er zijn twee spectaculaire escaperooms, die beide te maken hebben met de geschiedenis van dit oude fort. Maar dan in een geheel andere tijdsperiode. 

Doe je het liever wat rustiger aan? Je kan ook heerlijk wandelen door Geertruidenberg. Volg de leuke stadswandeling van VVV Geertruidenberg van zo'n 4 kilometer. Fiets daarna weer door. Onderweg kun je nog een kop koffie drinken bij de Kleine Schans in Terheijden. Na de fietstocht kom je moe maar voldaan terug in Breda. Tot de volgende keer!
 

Ontdek in de buurt van Stelling Breda-Geertruidenberg

Stelling Breda-Geertruidenberg op de kaart

Andere arrangementen in Stelling Breda-Geertruidenberg