Overnachten in Breda

Vesting Breda was lang een heftig strijdtoneel tussen de Noordelijke Nederlanden en de Spanjaarden. Nu geeft de stad zich vrijwillig over aan het leger der toeristen in de binnenstad. Daar kruisen het rijke verleden en het sprankelende heden elkaar. ​Naast de grote vestingstad Breda ontdek je de kleinere charmante vesting Geertruidenberg, het landschap van Oosterhout en de schansen in Terheijden.

Alle activiteiten van dit pakket kan je ook apart beleven.

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen sommige evenementen helaas niet doorgaan en zullen locaties andere openingstijden hebben.

​Check de website van het evenement of de locatie voor de laatste informatie.

Dag 1 - dagje Breda

Start de ochtend van je dagje Breda met een koffie bij Café Lanzas in het Stedelijk Museum Breda. Bezoek ook zeker het Stedelijk Museum Breda en kom meer te weten over de culturele geschiedenis van de oude vestingstad. Trek daarna de stad in met een stadswandeling door Breda. Lunchen doe je in de Colonie, of een van de andere gezellige restaurantjes op de Grote Markt, Havermarkt of aan de haven.

Zin in avontuur? Dan is escaperoom 'Het Spanjaardsgat' iets voor jou. Kruip in de huid van een Spaanse gevangene, en probeer te ontsnappen! (Let op: enkel voor groepen van min. 10 personen.) Of ontdek de stad op een andere manier met een (seizoensgebonden) rondvaart.

's Avonds maak je kennis met het levendige uitgaansleven in Breda. Voor een goede nachtrust ben je bij Hotel Nassau aan het goede adres. Je slaapt er op historische bodem met de luxe van vandaag.

 

Dag 2 - fietsend naar Geertruidenberg

Na een dagje in de binnenstad gisteren, kies je vandaag voor het prachtige buitengebied. Spring na het ontbijt op de fiets, voor de ANWB fietsroute (ca. 42 km) door de streek. De route start bij het treinstation van Breda en brengt je naar de andere vestingstad in de buurt, Geertruidenberg. Deze voormalige vesting heeft de oudste stadsrechten in het Graafschap Holland en lag aan belangrijke vaarroutes. Dat vroeg in 1319 al om rondelen en poorten als ommuring. Onderweg fiets je ook nog langs de Spinolaschans, de Ruïne van Strijen, de Linie van de Munnikenhof, en de Linie Den Hout. Fietsen door Geetruidenberg is dus zeker een aanrader!

Honger gekregen van al dat trappen? Bij Fort Lunet aan de Donge (foto) kan je gezellig lunchen. Het restaurant serveert er Spaanse pinxtos, heerlijk in combinatie met een lekkere borrel of verfrissend biertje. Fiets daarna weer terug richting Breda. Onderweg kan je nog een kop koffie drinken in Terheijden.