Dagje uit in vestingstad Geertruidenberg

Vesting Geertruidenberg is ook wel bekend als de vestingstad aan de Biesbosch. De strategische ligging aan belangrijke vaarroutes maakte het een gewilde stad, met veel veroveringen en heroveringen tot gevolg. Vandaag is het er gelukkig rustig, perfect voor een ontspannend dagje uit! Wij geven je alle tips om Geertruidenberg te verkennen. 

Alle activiteiten van dit pakket kan je ook apart beleven.

I.v.m. de coronamaatregelen kunnen sommige evenementen helaas niet doorgaan en zullen locaties andere openingstijden hebben.

​Check de website van het evenement of de locatie voor de laatste informatie.

Ochtend

Welkom in Geertruidenberg, de vestingstad aan de Biesbosch. Hoe kan je de dag beter starten dan met koffie en gebak? In het centrum van de historische vestingstad ligt conceptstore To Daze, waar je kan genieten van een (h)eerlijk kopje koffie, ambachtelijke producten en kunstwerken.

Eenmaal opgeladen ben je helemaal klaar om het stadscentrum in te gaan. Dat kan je te voet doen, met een scooter of met een boot. VVV Geertruidenberg biedt een leuke stadswandeling door Geertruidenberg van ongeveer 4 kilometer aan. Aan de hand van het boekje 'De Sleutel van Holland, wandeling door de oude vestingstad Geertruidenberg' wandel je in het heden door het verleden. Het boekje kost 2,50 euro.

Heb je liever wat meer avontuur? Vanaf Fort Lunet kan je scooters en fluisterboten huren, perfect voor diegene die graag wat meer actie willen!

Middag

Ook voor de lunch ben je bij Fort Lunet aan het juiste adres. In het restaurant geniet je van een heerlijke pinxtos. Gezelligheid troef!

Tussen 2012 tot 2014 is het fort prachtig gerestaureerd. Tussen de kanonkelders en het kruitmagazijn kun je nu terecht voor een spannend spel. Escaperoom Het Fort heeft twee spectaculaire escaperooms, namelijk ‘Het Medicijn’ en ‘De Bomkelder’. Beide kamers hebben te maken met de geschiedenis van dit oude fort maar dan in een geheel andere tijdperiode. (Let op: enkel voor groepen van min. 3 personen.)

Geen zin om binnen te zitten en iets ondernemen met kinderen? Ontdek dan de vele activiteiten die Geetruidenberg te bieden heeft. Loop bijvoorbeeld de Muizentocht. Met deze speelse zoektocht ontdek je Geertruidenberg aan de hand van enkele leuke opdrachten en beloningen.

Sluit de dag af met een borrel op een terrasje in het centrum van Geertruidenberg. Tot binnenkort!