Dagje uit in Geertruidenberg

Vesting Geertruidenberg staat ook wel bekend als de ‘vestingstad aan de Biesbosch’. De strategische ligging aan belangrijke vaarroutes maakte het een gewilde stad, met veel veroveringen en heroveringen tot gevolg. Vandaag is het er gelukkig rustig, perfect voor een ontspannend dagje uit! Wij geven je dé tips om Geertruidenberg in je eigen ritme te bespeuren, bekijken en beleven. 

Alle activiteiten van dit pakket kan je ook apart beleven.

Check altijd de website van het evenement of de locatie voor de meest actuele informatie voor je erop uit gaat.

Ochtend

Welkom in de vestingstad aan de Biesbosch! Hoe kan je de dag beter starten dan met koffie en gebak? In het centrum van het historische Geertruidenberg ligt conceptstore To Daze, waar je kan genieten van een (h)eerlijk kopje koffie, ambachtelijke producten en kunstwerken.

Eenmaal opgeladen ben je helemaal klaar om het stadscentrum in te gaan. Je kunt de stad te voet ontdekken. Zo biedt VVV Geertruidenberg leuke stadswandelingen van ongeveer 4 kilometer aan, ook langs de Geertruidskerk. Aan de hand van het boekje 'De Sleutel van Holland, wandeling door de oude vestingstad Geertruidenberg' wandel je in het heden door het verleden. 

Heb je liever wat meer avontuur? Vanaf Fort Lunet kun je scooters en fluisterboten huren, perfect voor diegene die graag wat meer actie willen.

Middag

Ook voor de lunch ben je bij Fort Lunet aan het juiste adres. In het restaurant geniet je van heerlijk hapjes en drankjes. Gezelligheid troef!

Tussen 2012 tot 2014 is het fort prachtig gerestaureerd. Tussen de kanonkelders en het kruitmagazijn kun je nu terecht voor een spannend spel. Er zijn twee spectaculaire escaperooms, die beide te maken hebben met de geschiedenis van dit oude fort. Maar dan in een geheel andere tijdsperiode. 

Liever in de buitenlucht op pad? Ontdek dan de vele activiteiten die Geertruidenberg te bieden heeft. Loop bijvoorbeeld de Muizentocht samen met de kinderen. Met deze speelse zoektocht ontdek je Geertruidenberg aan de hand van enkele leuke opdrachten en beloningen.

 

Avond

Na een lange dag kun je op de Markt in het centrum heerlijk uiteten. En je kunt daar natuurlijk ook je dag afsluiten met een borrel op een van de vele terrasjes. Tot de volgende keer!

Ontdek in de buurt van Geertruidenberg

Geertruidenberg op de kaart

Andere arrangementen in de Stelling Breda-Geertruidenberg