Geertruidskerk

Historie van de Geertruidskerk

Reeds eeuwen voordat de huidige kerk gebouwd werd, stond op deze plaats een kerk, waarvan de oorsprong teruggaat tot het jaar 660, toen hier een kapel gesticht werd door de heilige Gertrudis. De oudste tufstenen fundamenten van de kerk zijn van omstreeks 1100. Onder die fundamenten bevind zicht een christelijk grafveld, dat verwijst naar een eerder bestaan. Maak kennis met geschiedenis van de Majestueuze Geertruidskerk.

Oranjekerk

De Geertruidskerk aan de Markt van de vestingstad Geertruidenberg heeft een lange geschiedenis die terug gaat tot het jaar 660. De oudste tufstenen fundamenten van de kerk zijn al van circa 1100. Door de eeuwen heen hebben er flink wat veranderingen en uitbreidingen plaatsgevonden en paste men verschillende bouwstijlen toe. Ook heeft de Geertruidskerk als Oranjekerk een bijzondere relatie met ons Koningshuis.

Meer over de historie van de kerk

Vestingstad Geertruidenberg

Vandaag de dag wordt vestingstad Geertruidenberg ook wel 'Vestingstad aan de Biesbosch' genoemd. Dit vanwege de eeuwenlange relaties met het gebied. Er bestaan fraai bewaarde monumenten in Geertruidenberg zoals vestinggrachten, bolwerken en ravelijnen. Over ravelijnen gesproken, vestingstad Geertruidenberg ligt niet ver van de Efteling… De terrasjes aan de historische markt met leilindes bieden uitzicht op monumentale panden en cultuurhistorische bezienswaardigheden als de Geertruidskerk.

Bezoek de Geertruidskerk in Geertruidenberg

Ontdek in de buurt