VVV Geertruidenberg Vestingstad aan de Biesbosch

Scroll en ontdek

De Biesbosch en de kernen Geertruidenberg en Raamsdonksveer zijn al eeuwen lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Gemeente Geertruidenberg en de Biesbosch   De Biesbosch en de kernen Geertruidenberg en Raamsdonksveer zijn al eeuwen lang …

De Biesbosch en de kernen Geertruidenberg en Raamsdonksveer zijn al eeuwen lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Gemeente Geertruidenberg en de Biesbosch   De Biesbosch en de kernen Geertruidenberg en Raamsdonksveer zijn al eeuwen lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vissers en met name de griendwerkers uit Raamsdonksveer verdienden met noeste arbeid hun brood in de Biesbosch. De grienden, riet- en biezengorzen waren lange tijd een belangrijke bron van bestaan. Bij het ontstaan van de Biesboschpolders kwam er ook veel hooi naar Raamsdonksveer met als gevolg de hooihandel en de hooiperserijen. Na het verval van Geertruidenberg door oorlogen, de grote stadsbrand en de St. Elisabethsvloed in het begin van de 15e eeuw, hielp het ontstaan van de Biesbosch Geertruidenberg weer te herstellen door de enorme visrijkdom die er te vangen was. Willem van Oranje gaf de stad het recht om de dure zalm, elft en steur te verkopen en te verhandelen door heel Europa. Zo’n 200 jaar heeft Geertruidenberg hiervan volop kunnen profiteren.

Openingstijden

  • Bovenstaande openingsuren gelden van mei t/m september. Van oktober t/m april zijn er andere openingsuren, die vind je op de website.

Locatie