11 vestingsteden en hun ommeland

Muren, wallen, kanonnen en water: daarmee beschermden de Brabantse vestingsteden zich tegen indringers. Het hele stadsleven vond plaats binnen de stadsmuren van de vestingsteden in Nederland. Samen vormen de Nederlandse vestingsteden langs de Zuiderwaterlinie een snoer van 11 prachtige parels. De kruitdampen zijn opgetrokken, kom je kijken?

11 vestingsteden

Van vestingstad Heusden tot Bergen op Zoom, vind hier 11 mooiste vestingsteden van Nederland. De geschiedenis induiken, cultuur opsnuiven of gewoon lekker op een terrasje ontspannen. Het kan allemaal in de gezellige vestingsteden van Brabant.

Ontdek alle vestingsteden

Stadsmonumenten

Binnen de vestingsteden vind je een rijke selectie aan stadsmonumenten die herinneren aan de tijd dat de soldaten voor de poort stonden. Veel van deze monumenten kan je bezoeken, bewandelen, of vormen gewoon het prachtige decor van een sfeervol dagje uit in een vestingstad in Brabant.

Ontdek alle stadsmonumenten

Stoere forten

Net iets buiten de vestingsteden vind je de stoere verdedigingswerken. Niet alleen forten, maar ook schansen, lunetten en redoutes vormen samen een geweldig historisch beeld.

Ontdek alle forten en schansen