Ontdek de mooiste fietsroutes in Brabant

De Zuiderwaterlinie is een waar fietsparadijs voor natuurliefhebbers. De vele fietsroutes in Brabant brengen je langs de gezellige vestingsteden, indrukwekkende forten en vele verborgen hoekjes van de linie. Fiets je mee?

5 ANWB Fietsroutes door Brabant

Verdeeld over de 160 kilometer lange Zuiderwaterlinie zijn er vijf aaneengesloten fietsroutes van ongeveer 40 à 50 kilometer per stuk. Deze lange afstand fietsroutes maken onderdeel uit van de ANWB knooppuntenroute in Brabant. Onderweg kom je langs de volgende vestingsteden en omliggende plaatsjes: Bergen op Zoom-Steenbergen, Willemstad-Klundert-Zevenbergen, Breda-Oosterhout-Raamsdonksveer-Geertruidenberg, Den Bosch-Heusden-Drunen en Megen-Ravenstein-Grave. Op alle knooppunten kun je informatie vinden over het netwerk en de locatie waar je je op dat moment bevindt. Een knooppuntenroute fietsen is eenvoudig. Je hoeft enkel de bewegwijzering te volgen. Stap snel op de pedalen!

Welke 5 mooie fietsroutes vind je in het boekje?

Lees meer
5 ANWB Fietsroutes door Brabant

Het Zuiderwaterlinie fietsboekje

De vijf ANWB fietsroutes hebben we gebundeld in het Zuiderwaterlinie Fietsboekje. Dit gebundelde fietsboekje staat boordevol informatie over de Zuiderwaterlinie en neemt je mee langs de verschillende bezienswaardigheden. Daarnaast vind je in het boekje ook informatie over ANWB Gastvrijpunten en fietswinkels. Om jouw uitstapje op het stalen ros nóg een stukje comfortabeler te maken, kun je de ANWB lange afstand fietsroutes door Brabant ook fietsen met de gratis ANWB Fietsen-app. Zo weet je precies waar de ANWB Gastvrijpunten zich bevinden, zodat je geen enkele kans ongelegen laat om lekker uit te puffen en te genieten van wat lekkers. Brabant staat tenslotte bekend om een flinke dosis gastvrijheid en gezelligheid!

Het fietsboekje is nog verkrijgbaar bij een aantal toeristische informatiepunten in de Zuiderwaterlinie. Neem van tevoren contact op en vraag naar de voorraad.

Lees meer over het ANWB Fietsboekje
Fietsroutes in Brabant, Geertruidenberg, met het Zuiderwaterlinie Fietsboekje

Andere mooie fietsroutes in Noord-Brabant

Naast de ANWB fietsroutes in Brabant zijn er nog tal van mooie fietsroutes die je kunt volgen, geschikt voor jong en oud. De mooie fietsroutes in Brabant voeren je langs prachtige en ongerepte natuurgebieden. Vergeet na al dat natuurschoon niet om enkele vestingsteden van de Zuiderwaterlinie te bezoeken. Deze steden staan niet alleen bekend om hun gastvrijheid en gezelligheid, ook de rijke geschiedenis is nog altijd zichtbaar. Wil je graag fietsen langs het water in Brabant? Goed nieuws! Want de meeste vestingsteden zijn omgeven door water. Niet vreemd, want dankzij muren, wallen, kanonnen en watere beschermden de Brabantse vestingsteden zich vroeger tegen indringers. Vandaag de dag kun je er heerlijk vertoeven. Je kunt verschillende knooppuntenroutes fietsen om de veelzijdige landschappen van Brabant te ontdekken. Met een mix van natuur, cultuur en vermaak is er voor ieder wat wils. Vergeet niet op tijd af te stappen voor wat lekkers!

Scroll naar beneden en ontdek het volledige aanbod.

De mooiste fietsroutes in Noord-Brabant, in Heusden

Bekijk hier de ANWB Fietsroutes door Brabant

Bekijk de LF routes

Andere fietsroutes in Brabant

Stap op de pedalen en ga op ontdekkingtocht. Zie jij een mooi plaatje?

Gebruik dan #Zuiderwaterlinie in al jouw berichten op sociale media.