Fietsroutes Brabant

De Zuiderwaterlinie is een fietsparadijs met vele fietsroutes in Brabant. Fiets van Grave naar Bergen op Zoom of omgekeerd, langs indrukwekkende vestingsteden en verborgen hoekjes van de linie.

Verdeeld over de 160 kilometer lange Zuiderwaterlinie zijn er vijf nieuwe aaneengesloten mooie fietsroutes van ongeveer 40 à 50 kilometer per stuk, die onderdeel uitmaken van de ANWB knooppuntenroute in Brabant.

Naast de ANWB fietsroutes in Noord-Brabant zijn er nog tal van leuke routes die je kan volgen, geschikt voor jong en oud. Scroll naar beneden en ontdek het volledige aanbod.

Met landelijke fietsroutes fiets je dwars door Brabant

In samenwerking met ANWB heeft de Alliantie Zuiderwaterlinie de vijf nieuwe ANWB fietsroutes in Brabant op de kaart gezet. Maar welke gemoedelijke dorpen en indrukwekkende vestingsteden kom jij nou op je pad tegen? Van West naar Oost fietsend doe je de volgende locaties aan: Bergen op Zoom-Steenbergen, Willemstad-Klundert-Zevenbergen, Breda-Oosterhout-Raamsdonksveer-Geertruidenberg, Den Bosch-Heusden-Drunen en Megen-Ravenstein-Grave.

Fietsen in Brabant met ANWB knooppuntenroutes

De mooie fietsroutes zijn onderdeel van de ANWB knooppuntenroute om te fietsen in Brabant. Zoals je gewend bent, kun je dus op ieder knooppunt informatie vinden over het netwerk en jouw huidige locatie. Om jouw uitstapje op de stalen ros nóg een stukje comfortabeler te maken, kun je de ANWB lange afstand fietsroutes ook fietsen met de gratis ANWB Fietsen-app. Zo weet je precies waar de ANWB Gastvrijpunten zich bevinden, zodat je geen enkele kans ongelegen laat om lekker uit te puffen en te genieten van wat lekkers.

Bekijk de website van de ANWB voor meer informatie over de vijf fietsroutes in Brabant.

Bekijk hier elke ANWB fietsroute

Andere fietsroutes in Brabant

Stap op de pedalen en ga op ontdekkingtocht. Zie jij een mooi plaatje?

Gebruik dan #Zuiderwaterlinie in al jouw berichten op sociale media.