Fietsroutes Brabant

De Zuiderwaterlinie is een fietsparadijs met vele fietsroutes in Brabant. Fiets van Grave naar Bergen op Zoom of omgekeerd, langs indrukwekkende vestingsteden en verborgen hoekjes van de linie.

Verdeeld over de 160 kilometer lange Zuiderwaterlinie zijn er vijf aaneengesloten mooie fietsroutes van ongeveer 40 à 50 kilometer per stuk, die onderdeel uitmaken van de ANWB knooppuntenroute in Brabant.

Naast de ANWB fietsroutes in Noord-Brabant zijn er nog tal van leuke routes die je kan volgen, geschikt voor jong en oud. Scroll naar beneden en ontdek het volledige aanbod.

Met het fietsboekje door heel Brabant

Ontdek de Zuiderwaterlinie vanop de fiets langs de ANWB fietsroutes. Verspreid over de linie vind je 5 afzonderlijke routes, die aan elkaar geknoopt kunnen worden. De mooie fietsroutes zijn onderdeel van de ANWB knooppuntenroute om te fietsen in Brabant. Zoals je gewend bent, kun je dus op ieder knooppunt informatie vinden over het netwerk en jouw huidige locatie.

Welke 5 routes vind je in het boekje?

  • West Brabantse Waterlinie
  • Stelling van Willemstad
  • Breda - Geertruidenberg
  • Heusden - ’s-Hertogenbosch
  • Grave - Ravenstein

Fiets dwars door Brabant

Het gebundelde fietsboekje staat boordevol informatie over de Zuiderwaterlinie en neemt de bezoeker mee langs de verschillende bezienswaardigheden. Daarnaast is er ook informatie over ANWB Gastvrijpunten en fietswinkels te vinden.

Om jouw uitstapje op de stalen ros nóg een stukje comfortabeler te maken, kun je de ANWB lange afstand fietsroutes ook fietsen met de gratis ANWB Fietsen-app. Zo weet je precies waar de ANWB Gastvrijpunten zich bevinden, zodat je geen enkele kans ongelegen laat om lekker uit te puffen en te genieten van wat lekkers.

Ontdek het Zuiderwaterlinie fietsboekje

Bekijk hier elke ANWB fietsroute

Andere fietsroutes in Brabant

Stap op de pedalen en ga op ontdekkingtocht. Zie jij een mooi plaatje?

Gebruik dan #Zuiderwaterlinie in al jouw berichten op sociale media.