Een dagje varen

De Brabantse natuur kun je op allerlei manieren ontdekken: wandelend, op de fiets, in de auto of… per boot! Een dagje varen is het ideale uitje om eens even helemaal tot rust te komen. Of je nu kiest voor een fluistersloep, een luxe kempensloep of een sup, laat je vanaf het water verrassen door het prachtige Brabantse landschap. Een dagje varen met twee personen, in je eentje suppen of een dagje varen met kinderen? Wij zetten alvast een aantal tips voor je op een rijtje.

Bootje varen in een Bootje Gezond

Vanaf Fort Lunet verhuurt Bootje Gezond elektrische sloepen en luxe kempensloepen voor vijf tot elf personen. Hiermee ontdek je zelfstandig en eenvoudig Nationaal Park De Biesbosch. Heb je zin om tijdens je vaartocht te picknicken? Je mag natuurlijk je eigen bammetjes meebrengen, maar je kunt ook bij Bootje Gezond een picknickmand reserveren. Of kies ervoor te lunchen of à la carte te dineren bij Fort Lunet.

Lees meer

Suppen in hartje Den Bosch

Één van de leukste wateractiviteiten bij lekker weer is suppen. Heb jij zin om binnenkort met je vrienden een rondje te suppen op de wateren van ‘s-Hertogenbosch? Dan ben je bij Supper Den Bosch aan het juiste adres. Op een actieve manier ontdekt je op je sup deze prachtige stad vanaf het water. De met lucht gevulde Stand Up Paddle (SUP) boarden haal je op bij Supper Den Bosch, om vervolgens naar de opstapplek in de Dommel te wandelen. Vanaf hier kun je drie uur lang van de Bossche wateren en de prachtige omgeving genieten.

Lees meer

BOBLASUP

Suppen is de ideale combinatie van een work-out en ontspanning. Heb je wel zin om te suppen, maar liever niet in de stad? Kom dan naar BOBLASUP! Hier kun je sinds 2018 terecht voor suplessen, tours en verhuur. Geniet op de West-Brabantse wateren van deze voor iedereen toegankelijke sport. Kies voor een introductieles, een privéles of ga er lekker zelf op uit.

Lees meer

Bootje varen in Breda

Zin in een dagje varen met kinderen? Heb je een bedrijfsuitje, een vrijgezellenfeest of een teamuitje? Bij Bootje Varen Breda ben je van harte welkom! Zij organiseren tochten op het water in en om de binnenstad van Breda. Kies voor een arrangement om je dagje uit nog completer te maken, bijvoorbeeld met een heerlijke lunch, barbecue of een borrelarrangement.

Lees meer

Fluistersloep Benedensas

Benedensas ligt aan de monding van de Steenbergse Vliet en is een prachtig stukje van de Zuiderwaterlinie. Met een elektrische fluistersloep of per kano ontdek je vanaf het sluisje de rivier en de prachtige natuur. Geniet van de rust terwijl je langs wiegende rietkragen richting het kerkdorp De Heen of naar Steenbergen vaart. Kijk ook niet gek op wanneer een Schotse Hooglander je vanaf de oever komt begroeten! Heb je zin om onderweg te lunchen? Dan verzorgt het team van Beneden Sas graag een heerlijk gevulde picknickmand voor onderweg.

Lees meer

Bootje varen op de Biesbosch

Wist je dat Nationaal Park De Biesbosch een beschermd natuurgebied is, en dat het bovendien het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa is? Dompel je onder in dit bijzondere stukje natuur en ontdek het landschap per fluisterstil elektrisch bootje. Je kunt deze boot huren zonder vaarbewijs. In de Biesbosch vind je niet alleen prachtige flora, maar ook bijzondere fauna. Kun jij bevers, otters en arenden ontdekken? Bij Fort Lunet liggen de boten op je te wachten. Hier kun je ook terecht voor een heerlijk hapje en drankje.

Lees meer

GPS Sloepen Challenge | Bootje Gezond

Zin in een uitdaging? Doe dan de GPS Sloepen Challenge van Bootje Gezond! Dit gezellige groepsuitje gaat van start bij Fort Lunet, waar je wordt ontvangen met koffie, thee en gebak. In teams van maximaal elf personen vaar je richting Nationaal Park De Biesbosch, waar de challenge van start gaat. Samen gaan jullie op zoek naar blauwe vlaggen, waaraan allerlei verschillende opdrachten hangen. De groep die de meeste opdrachten volbrengt, wint. Na de prijsuitreiking staat er een heerlijke barbecue klaar.

Lees meer

Sloepenverhuur Rozeboom | De Heen

Vierhonderdvijftig jaar geleden vocht de Zuiderwaterlinie met het water om vijanden op afstand te houden. Dit had indrukwekkende gevolgen voor het landschap, zo ook bij De Heen in Steenbergen. En wat is er nu mooier dan een bijzonder natuurgebied vanaf het water te bezichtigen? Rozeboom watersport heeft een breed aanbod voor de watersport, van luxe sloepen en hippe sups tot complete visboten. Hoe ga jij vandaag het water op? 

Lees meer