Uitjes in de Herfstvakantie

Wat te doen tijdens de herfstvakantie?

Ben jij op zoek naar leuke uitjes in de herfstvakantie? Ga dan eens op pad in eigen land en ontdek de Zuiderwaterlinie! De Zuiderwaterlinie bestaat uit vijf stellingen, die je elk allerlei bezienswaardigheden bieden. Er zijn prachtige natuurgebieden om te ontdekken in ons top 10 rijtje, maar ook kun je een avontuurlijk bezoek brengen aan een van de stoere forten en kastelen die de Zuiderwaterlinie rijk is. En natuurlijk behoort een dagtrip naar een van de leukste plaatsen in de linie ook tot de opties! Plan je dagje uit in de herfstvakantie en ontdek de rijke geschiedenis van onze Brabantse verdedigingslinie.

Plan je dagje uit

Wandelen, fietsen of touren in de herfstvakantie

Langs de Zuiderwaterlinie kun je van alles bespeuren, bekijken én beleven. En dat alles doe je natuurlijk op je eigen ritme en op jouw manier. Zo ontdek je met de auto of motor de mooiste wegen naar de pittoreske dorpjes en de prachtige natuurgebieden die Noord-Brabant te bieden heeft. Pak je liever de fiets? Dan kun je je hart ophalen bij een van de top 12 mooiste fietsroutes van Brabant. Stel zelf een mooie fietstocht samen langs de prachtige locaties van de Zuiderwaterlinie. Ben je eerder een echte wandelliefhebber? Dan kun je het Zuiderwaterlinie-wandelpad bewandelen, of de linie ontdekken via een van de andere wandelroutes

Bespeur. Bekijk. Beleef. de Zuiderwaterlinie

Ontdek de stoere forten

De forten, schansen en redoutes langs de Zuiderwaterlinie vormden in het verleden een belangrijk onderdeel van onze verdediging. Tegenwoordig hebben de proviandkamers ruimte gemaakt voor gezellige horeca en tref je vredig grazende schaapjes op de muren van de forten. Ook worden er in verschillende forten in Noord-Brabant tegenwoordig regelmatig ook activiteiten georganiseerd, waaronder ook leuke activiteiten voor kinderen. Een ander deel van de historische forten wordt juist omringd door de stilte van de natuur. De forten zijn dus ideaal voor een (ont)spannend dagje uit in de herfstvakantie.

Ontdek de stoere forten

Ontdek de Zuiderwaterlinie

Als het gaat om activiteiten in herfstvakantie, dan is er bij de Zuiderwaterlinie genoeg te zien en doen voor jong en oud. Maak bijvoorbeeld een dagtrip naar een van de vestingsteden, zoals 's-Hertogenbosch of Bergen op Zoom, en struin door het historische stadshart. Of bezoek een van de vele historische monumenten, zoals de stadspoort van Heusden, of het Mauritshuis in Willemstad. Ga je liever op avontuur? Breng dan een bezoekje aan een van de forten, zoals Fort Isabella in Vught, waar je een lekkere pannenkoek eet, of Fort de Roovere in Bergen op Zoom.

Bekijk wat er te doen is