De top 10 leukste kinderuitjes in Brabant

1. Fort De Roovere en de waterspeelplaats

Fort De Roovere bij Bergen op Zoom is één van de grootste forten van de West-Brabantse waterlinie. In 2010 werd het fort volledig opgeknapt. Op de Mozesbrug bij het fort loop je diep door het water, maar je voeten blijven droog… Dat is spannend! Eind 2018 werd bij het fort een waterspeelplaats geopend. Hier kunnen kinderen het gebied zelf onder water zetten, net zoals vroeger gebeurde in de Zuiderwaterlinie!

Lees meer

2. BeleefBreda

Bij BeleefBreda kun je terecht voor meer dan 100 leuke activiteiten. Van sportief tot gezellig en ontspannen. Beleef Breda per kano of SUP, speel een escape game, ga op pad met een tandem of volg een workshop graffiti spuiten. Van jong tot oud: bij BeleefBreda vind je een verrassend uitje voor het hele gezin.

Lees meer

3. Puzzeltocht door Ravenstein

Op zoek naar een interactieve en leerzame stadswandeling voor kinderen? Ontdek Ravenstein dan met de speciaal voor kinderen ontwikkelde puzzelwandeling. Wandel door het historische centrum van Ravenstein en leer meer over de vele bezienswaardigheden op de route. Onderweg beantwoord je een aantal vragen, waarmee uiteindelijk een woord gevormd kan worden. De puzzel kost 1 euro en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het start- en eindpunt van de puzzeltocht is bij het raadhuis in Ravenstein.

Lees meer

4. Mineursberg bij Reekse Bossen

Tussen de Reekse en Gaalse Heide, ten zuiden van Reek, ligt de Mineursberg. Vroeger knalden hier mijnen, later crossten er motors en nu spelen kinderen er verstoppertje. Op dit prachtige, tachtig hectare grote heidegebied, valt wandelend en fietsend vanalles te ontdekken. Een heerlijk kinderuitje in de natuur!

Lees meer

5. Kasteel Maurick

Kasteel Maurick bij Vught is een stoer kasteel met indrukwekkende torens, een ophaalbrug, trapgevels en een binnenplaats. Naast het kasteel kan je wandelen in het Landgoed Maurick dat zo'n 23 hectare groot is. Vergeet zeker je waterdichte schoenen niet. Na de wandeling kun je in het kasteel terecht voor een lekkere lunch of een uitgebreide high tea.

Lees meer

6. Speeltuin bij de Kleine Schans

De Kleine Schans in Terheijden werd in 1639 gebouwd om de scheepvaart op de Mark en de verbinding Breda-Moerdijk te beschermen. Maar waar vroeger een drassig moeras lag, vind je tegenwoordig een prachtig picknickpark. Maak een wandeling rond de Schans, breng een bezoekje aan de haven en de speeltuin, en sluit af met een lekkere picknick.

Lees meer

7. Kanovaren Steenbergse Vliet

Nederland werkt al jaren tegen het water, maar de Zuiderwaterlinie werkt samen mét het water. Bij de Steenbergse Vliet kunnen kinderen van dichtbij kennismaken met het water. Hier kun je kanovaren op een rustig riviertje: ideaal voor jonge kinderen. In de schitterende rietkragen ontdek je allerlei (water)vogels. Bij Theetuin Benedensas kun je terecht voor een versgebakken punt appeltaart en een lekker drankje. 

Lees meer

8. City Game Grave

In Grave speel je een heuse city game: ‘Verloren in Grave’. Emma en Karim hebben een Tijdverkenner-app op hun telefoon gevonden die echo’s uit het verleden kan opvangen. Ze krijgen een signaal uit Grave: er is hulp nodig om de verdwenen sleutel van de Hampoort terug te vinden! Kinderen gaan samen met Emma en Karim op een zoektocht waarbij ze langs verschillende bijzondere plekken in Grave komen. De city game is met behulp van een smartphone gratis te spelen. De game is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Lees meer
Een telefoon met de app waarmee je de city game in Grave kunt spelen.

9. Boerengolf/voetgolf Houtse Linies

Kom met het hele gezin gezellig boerengolfen of voetgolfen langs de historische linie van Den Hout. Deze golfbaan van 1,6 kilometer lang met 9 holes is uitgezet in de weilanden rondom de boerderij van de familie Verhoef en de Houtse Linies. Speel samen een potje boerengolf of voetgolf en geniet ondertussen van de prachtige omgeving. Vergeet niet schoenen met een goed profiel aan te trekken. Plezier gegarandeerd tijdens dit leuke familieuitje!

Lees meer

10. Vestingwallen Willemstad

Vestingstad Willemstad is door de bekende stervorm nog heel duidelijk zichtbaar. De stad is prachtig gerestaureerd en een bezoekje aan de vestingwallen is dan ook echt de moeite waard! Via de wandelpaadjes op de oude wallen kun je de ster helemaal aflopen. Een tip: begin je wandeling bij de haven in de zesde hoek. Op iedere punt van de ster vind je nog een bastion. Tijdens dit uitje ontdek je volop de geschiedenis van het bijzondere Willemstad.

Lees meer

Zie je onderweg een mooi plaatje?

Gebruik #Zuiderwaterlinie bij al je posts op sociale media!