Vestingwallen Willemstad

De ster van de vestingwallen van Willemstad

Bij sommige vestingsteden moet je goed kijken om de historische vorm te herkennen, maar de stervorm van Willemstad is nog duidelijk zichtbaar. De stad is prachtig gerestaureerd. Een bezoekje aan de vestingwallen in Willemstad is dan ook echt de moeite waard.

Stop de Spanjaarden met vestingwallen Willemstad

Ruigenhil, zo heette Willemstad vroeger. Het was 1583, de Spanjaarden rukten op. We moeten die Hertog van Parma tegenhouden, hij mag onze scheepvaartroutes niet in handen krijgen! Dat dacht Willem van Oranje, en daarom liet hij de vestingwerken bouwen: een imposante zeshoek van grachten en wallen met vijf bastions. Toen later ook de Fransen oprukten, waren de vestingwallen in Willemstad niet meer genoeg en kwamen er nog forten bij. Combineer een bezoek aan de vestingwallen van Willemstad eens metĀ Fort de Hel of Fort Sabina in Willemstad!

In Willemstad wandelen over de wallen

Als je Willemstad bezoekt, dan kun je over de wandelpaadjes op de oude wallen de ster helemaal aflopen. Tip: begin bij de haven; de ingang ligt bij de zesde hoek. Als je gaat wandelen in Willemstad vind je op elk punt van de sterĀ nog een bastion, soms wat overwoekerd door gras. Let bij deze bastions ook op de namen van de provincies van het Verenigd Koningrijk der Zeven Nederlanden. Zij waren de sponsors van deze bastions. Elk jaar rennen de hardlopers van de Vestingloop Willemstad over de vestingwallen.

Bezoek de vestingwallen in Willemstad

Ontdek in de buurt