Kasteel Maurick Vught

Kasteel Maurick in Vught: verborgen in het groen

Verscholen in de natuur, op een groen eiland aan de rivier De Dommel, ligt Kasteel Maurick in Vught. Gebouwd in 1257 en sindsdien bewoond door kasteelheren en adellijke families. Prins Maurits van Oranje richtte hier in 1601 zijn legerhoofdkwartier in. Een latere bewoner was prins Frederik Hendrik.

Pannenkoeken met gruis in Kasteel Maurick in Vught

Toen Frederik Hendrik in 1629 ’s-Hertogenbosch had belegerd, nam hij met zijn gevolg zijn intrek in Kasteel Maurick. Frederik Hendrik was dol op mooie kastelen, feesten én op lekker eten. Het verhaal gaat dat hij net van zijn avondmaal wilde genieten, toen er vanuit Fort Isabella een enorme kanonskogel werd afgevuurd op het kasteel. Alles lag aan gruzelementen, overal lag gruis. Frederik Hendrik moest genoegen nemen met een paar pannenkoeken. Boos stuurde hij een brief aan de bevelhebber van ’s-Hertogenbosch: Graag voortaan tijdens etenstijd geen vuurgeschut meer richten op Maurick!

Adellijk dineren in restaurant Kasteel Maurick

Met zijn indrukwekkende torens, ophaalbrug, trapgevels en binnenplaats is Kasteel Maurick in Vught een écht kasteel. Leuk om te bezoeken of om te eten in het restaurant in Kasteel Maurick! Naast het à-la-carte-restaurant en de brasserie kun je er ook overnachten en het is een prachtlocatie voor feesten en evenementen. Wie een adellijke bruiloft wil, kan hier trouwen in Kasteel Maurick. Naast het kasteel ligt Landgoed Maurick (23 hectare groot). Het vormt een overgang van wat hogere gronden (met een iepenbos) naar het Dommeldal. Trek waterdichte schoenen aan en maak een mooie wandeling!

Bezoek Kasteel Maurick in Vught

Ontdek in de buurt