Vier vakantie in eigen land bij de Zuiderwaterlinie

Vier dit jaar je vakantie in eigen land met de mooiste bezienswaardigheden en leukste activiteiten in de Zuiderwaterlinie. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het Zuiderwaterlinie wandelpad te voet. Of spring op de fiets en maak een fietstocht langs de prachtige locaties van de voormalige verdedigingslinie. Sinds kort kun je de Zuiderwaterlinie zelfs met de auto en motor beleven met de Zuiderwaterlinie autoroute.

De vijf stellingen van de Zuiderwaterlinie bieden allerlei bezienswaardigheden, van forten en kastelen tot natuurgebieden. Plan je dagje uit naar de stelling en duik zo in de geschiedenis van onze Brabantse verdedigingslinie. Je hoeft niet ver op vakantie te gaan voor een onvergetelijke zomer. Kortom, ben je op zoek naar activiteiten in Nederland? Vier dit jaar gewoon je vakantie in eigen land en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Zuiderwaterlinie.

Zuiderwaterlinie Wandelpad: de mooiste wandelroute in Brabant

Ontdek de mooiste wandelroute tijdens een vakantie in Brabant. Verken de Zuiderwaterlinie al lopend (of hikend) over het Zuiderwaterlinie wandelpad. De wandelroute van 290 kilometer is opgedeeld in 17 etappes, startend in Bergen op Zoom en eindigend in Grave. De etappes zijn geschikt voor jong en oud, want je kunt deze uiteraard los van elkaar wandelen. Begin bijvoorbeeld rustig met een korte wandelroute van 10 kilometer of ga voor meer uitdaging met een langere etappe van 30 kilometer. Met de luxe wandelgids en de groen-met-gele bewegwijzering met het Zuiderwaterlinie-symbool volg je het Zuiderwaterlinie wandelpad makkelijk. Dat is nog eens een leuke bezigheid tijdens jouw vakantie in Nederland. Bekijk ook onze sfeervolle kerstwandelingen eens; leuk voor tijdens de kerstvakantie. Veel wandelplezier!

Ontdek het wandelpad

Ontdek de Zuiderwaterlinie op de fiets tijdens een vakantie in eigen land

Tijdens je vakantie in Nederland kan een mooie fietstocht uiteraard ook niet ontbreken. Het Zuiderwaterlinie fietsboekje wijst je de weg langs de Brabantse linie. Met 5 fietsroutes ontdek je de hele Zuiderwaterlinie op je stalen ros. Ontdek eerst het westelijke stukje van de Zuiderwaterlinie met de fietsroute West Brabantse Waterlinie. Fiets daarna door de stelling van Willemstad of neem de fietsroute Breda-Geertruidenberg. Maak al fietsend kennis met Heusden en 's Hertogenbosch en eindig met de fietsroute Grave-Ravenstein.

Naar de fietsroutes

Zuiderwaterlinie vanuit de auto of motor: Zuiderwaterlinie autoroute

Sinds kort ontdek je de Zuiderwaterlinie ook vanuit de auto of motor. Een leuke, ontspannen activiteit tijdens een vakantie in Brabant. Rijd op je gemak langs de forten, kastelen, schansen, sluizen, dijken en andere bezienswaardigheden met de Zuiderwaterlinie autoroute. In 4 etappes beleef je de voormalige verdedigingslinie vanuit je auto of vanop je motor. Laat je bijrijder de weg wijzen met het autorouteboekje of gebruik de My Route App of Google Maps. Alles voor een heerlijk dagje weg tijdens je vakantie in eigen land.

Bekijk de autoroute

Verblijf je dit jaar tijdens je vakantie in eigen land? Plan je een dagje uit in Brabant en wil je ook nog wat over de geschiedenis leren? Combineer je ontdekkingstocht door de stad dan met een bezoekje aan een van de locaties in de Zuiderwaterlinie. We geven je alvast wat tips vanuit de Zuiderwaterlinie-stellingen om je vakantie in Brabant compleet te maken.

West Brabantse Waterlinie

Stelling van Willemstad

Stelling Breda-Geertruidenberg

Stelling 's Hertogenbosch - Heusden

Stelling Grave - Ravenstein

Zie je tijdens je dagje uit een mooi plaatje? Leg het vast en post het met #zuiderwaterlinie. We delen je foto's graag om iedereen mee te laten genieten van de Zuiderwaterlinie.