Uitjes voor in de voorjaarsvakantie

Ben je op zoek naar een leuk dagje uit in de voorjaarsvakantie? Dan kun je je hart ophalen bij de Zuiderwaterlinie. In en rondom de Brabantse vestingsteden en de omliggende natuurgebieden zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor een leuk uitje in de voorjaarsvakantie. Bezoek een van de stoere forten of stadsmonumenten, of ga op ontdekkingstocht in de natuur. De Zuiderwaterlinie verken je natuurlijk op jouw manier: met de fiets, wandelend, vanuit de auto of gewoon vanaf de bank. Kortom: een ideaal dagje uit in eigen land in de voorjaarsvakantie!

Wat te doen tijdens je dagje uit in de voorjaarsvakantie?

De Zuiderwaterlinie bestaat uit vijf stellingen in Brabant waar van alles te zien is. In de gezellige Brabantse vestingsteden en hun ommeland kun je volop genieten tijdens een dagje weg in de voorjaarsvakantie. We hebben een aantal tips voor je verzameld, waarmee je alvast inspiratie op kunt doen voor leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie. De uitjes voor in de carnavalsvakantie bieden voor ieder wat wils. Wat dacht je van een avontuurlijke speurtocht door een van de vestingsteden of een mooie wandeling door een van de historische inundatiegebieden, zoals bijvoorbeeld Het Laag. Een leuke activiteit in de carnavalsvakantie voor de hele familie!

Wandelen, fietsen of touren in de voorjaarsvakantie

Ga je het liefst op pad met een gericht plan? Volg dan een van de wandel-, fiets- of autoroutes langs de Zuiderwaterlinie. Zo ben je ervan verzekerd dat je niets mist tijdens je uitje. De verschillende routes leiden je langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden die de linie rijk is. Neem onderweg zeker ook even pauze om een historisch fort of een natuurgebied van dichtbij te kunnen bekijken. Er zijn routes om te wandelen, fietsen of touren, waardoor je voor jouw uitje niet zo afhankelijk bent van het weer. Handig, want zo ben je ervan verzekerd dat jouw dagje uit in de voorjaarsvakantie niet (letterlijk) in het water valt!

Ga op ontdekkingstocht vanuit huis

Kan jouw Zuiderwaterlinie-uitje in de carnavalsvakantie onverhoopt niet doorgaan, bijvoorbeeld omdat je aan huis gebonden bent? Geen enkel probleem! Je kunt een groot deel van de magie van de Zuiderwaterlinie ook vanuit huis ervaren. We hebben verschillende kijk- en luisterproducten verzameld waarmee je je toch even in de Zuiderwaterlinie waant zonder dat je de deur uit hoeft. Ook leuk ter voorbereiding op je volgende uitstapje, of bijvoorbeeld wanneer je alvast plannen aan het maken bent voor de mei- of zomervakantie!

Bezoekers bekijken Zuiderwaterlinie-product tijdens een uitje in de voorjaarsvakantie.