Uitjes meivakantie

Uitjes voor in de meivakantie

Ben je op zoek naar leuke activiteiten voor in de meivakantie? Dan ben je bij de Zuiderwaterlinie op de juiste plek. De Zuiderwaterlinie is een aaneenschakeling van verschillende vestingsteden en staat garant voor prachtige natuurgebieden, stoere forten en bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Ga op ontdekkingstocht op de manier die jij fijn vindt. Met de fiets, wandelend, vanuit de auto of vanaf de bank. Kortom: het ideale dagje uit in eigen land in de meivakantie!

 

Wat te doen tijdens je dagje uit in de meivakantie?

De Zuiderwaterlinie bestaat uit vijf stellingen in Brabant waar volop te ontdekken valt. De vestingsteden en hun ommeland bieden veel moois om van te genieten tijdens een dagje weg in de meivakantie. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je inspiratie op kunt doen voor enkele activiteiten. De uitjes voor in de meivakantie bieden voor ieder wat wils, bijvoorbeeld een spannende speurtocht door een van de vestingsteden of een rustige wandeling door een prachtig inundatiegebied zoals bijvoorbeeld Het Laag. Leuk voor de hele familie!

Ontdek de vestingsteden en hun ommelanden

Wandelen, fietsen of touren in de meivakantie

Ga je graag gericht op pad? Volg dan een wandel-, fiets- of autoroute en dan weet je zeker dat je niets mist van de pracht en praal van de Zuiderwaterlinie. De routes leiden je langs bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Onderweg met de auto? Zet hem dan even langs de weg om een historisch fort of een natuurgebied van dichtbij te kunnen bekijken. Kun je meteen even de benen strekken. Aangezien je de keuze hebt om te wandelen, fietsen of touren ben je minder afhankelijk van het weer en weet je zeker dat jouw dagje uit in de meivakantie niet (letterlijk) in het water valt.

Op ontdekkingstocht vanaf de bank

Kan jouw Zuiderwaterlinie-dagje-weg in de meivakantie onverhoopt niet doorgaan, bijvoorbeeld omdat je aan huis gebonden bent? Niet getreurd, want je kunt de magie van de Zuiderwaterlinie ook gewoon ervaren thuis vanaf de bank. Leuk ter vervanging van je uitje in de meivakantie of ter voorbereiding op je volgende uitstapje. We hebben allerlei kijk- en luisterproducten verzameld waarmee je je toch even in de Zuiderwaterlinie waant zonder dat je de deur uit hoeft. Ook handig als je vast plannen aan het maken bent voor de zomer-, herfst- of kerstvakantie!

En, voor je kind(eren) is er de Zuiderwaterlinie-kleurplaat, voor als ze nog geen genoeg hebben gekregen van de Zuiderwaterlinie!

Beleef de Zuiderwaterlinie vanuit huis