Boek over militaire inundaties

| 's-Hertogenbosch

‘Vier eeuwen militaire inundaties rond ’s-Hertogenbosch’. Dit boek kreeg de Bossche wethouder Huib van Olden op donderdag 14 juni gepresenteerd. Het waardevolle naslagwerk schetst de geschiedenis van (militair) bewust inunderen

Het boek legt de nadruk op een belangrijk deel van de Zuiderwaterlinie, namelijk het gebied tussen Geertruidenberg en Grave. Ook het ‘Bossche inundatiepeil’, dat men vaak probeerde te bepalen, komt uitgebreid aan bod. Een werkgroep van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch werkte jarenlang aan het boek: Bas Bevaart, Charles Limonard, Jan van den Berg en Frans Wijtmans, met medewerking van Jos van Bruggen. Speciaal voor het boek ontworpen kaarten en vele andere (niet eerder gepubliceerde!) historische afbeeldingen maken het tot een waardevol naslagwerk.

Bas Bevaart, Charles Limonard e.a., Vier eeuwen militaire inundaties rond ’s-Hertogenbosch. Water, eeuwenlang de beste verdediging. Een zegen, maar ook een kwelling (’s-Hertogenbosch 2018), ISBN 9789090309330, 256 p., € 39,95 is verkrijgbaar bij de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en boekhandel Heinen te ’s-Hertogenbosch.

copyright foto's: Studio Marco Vermeulen