Lancering fietsrouteboekje Linie 1629

Een fietsgids met een route van 49 kilometer langs de Linie 1629. Daarmee wil Stichting De Groene Vesting het beleg van ’s-Hertogenbosch op de kaart zetten.

Niemand minder dan ‘Frederik Hendrik’ himself overhandigde op 14 december de eerste 2 exemplaren van de fietsgids aan wethouders Toine van de Ven (Heusden) en Huib van Olden (’s-Hertogenbosch).

Speurwerk

Er is heel veel speurwerk gedaan om de Linie van 1629 zo goed mogelijk in beeld te brengen en vervolgens een fietsroute op bestaande wegen samen te stellen. De 49 kilometer lange route voert door een zeer afwisselend landschap van het prachtige buitengebied van ‘s-Hertogenbosch. Onderweg kom je alles te weten over het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629.

51 vertelpunten

Op 51 ‘vertelpunten’ komt de fietser er achter wat daar allemaal gebeurd is en wat daarvan nog zichtbaar is. Ook vertelt elk punt over andere beziens- of wetenswaardigheden die er op of rond die plek zijn. De fietsgids beschrijft niet alles, de gids bevat een aantal highlights. De Groene Vesting is met haar partners nog op zoek naar de juiste media en middelen om het hele boekje te kunnen ontsluiten. De Fietsgids Linie 1629 is 1 van de piketpalen richting 2029, het 4de eeuwfeest van het beleg van ’s-Hertogenbosch.