Herbekijk de Zuiderwaterlinie documentaire

| Over de linie

Vanaf 7 juli is het zover: Omroep Brabant zendt 5 weken lang de Zuiderwaterlinie documentaire uit.

Van 7 juli tot en met 4 augustus geniet je elke zondagavond na het Brabant nieuws (om 17u30) van een aflevering met steeds weer een andere stelling in de kijker. Zo ontdek je in 5 weken de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie.

Heb je een aflevering gemist? Herbekijk de afleveringen hieronder of via ​https://www.omroepbrabant.nl/tv/gemist.

Herbekijk de afleveringen

Aflevering 1

In deze eerste aflevering van de Zuiderwaterlinie documentaire verkennen Björn van der Doelen en Imme Steinmann de stelling Grave-Ravenstein. Een aflevering met échte verhalen en tegelijkertijd beelden die je de mond snoeren.​

 

 

Aflevering 2

In deze tweede aflevering van de Zuiderwaterlinie documentaire staan vestingsteden 's-Hertogenbosch en Heusden in de spotlight. Bjorn gaat op bezoek bij de stadsbeiaardier van Den Bosch en Imme danst door de eeuwenoude stad Heusden. Dat wil je absoluut niet missen!

Aflevering 3

In aflevering 3 van de Zuiderwaterlinie documentaire gaan Björn van der Doelen en Imme Steinmann op verkenning in de West Brabantse Waterlinie. Een aflevering die je met samengeknepen billen kijkt. Imme vecht namelijk zij aan zij met de Staatse troepen tegen de Spanjaarden. Björn praat daarnaast met kanonnenexpert Jan over het verloren zware geschut van Bergen op Zoom.

Aflevering 4

In deze aflevering trekken we naar Breda en Geertruidenberg. Björn van der Doelen gaat op pad met Jan in Geetruidenberg en leert er over de strijd tegen de Belgen, terwijl Imme een bloedstollend verhaal ontdekt in de spookachtige straten van Breda.

Aflevering 5

In deze aflevering zijn we op bezoek in Willemstad. Björn verkent de kerk met de dominee van de vestingstad en Imme leert van mevrouw Backer over het Tweede Wereldoorlogs-verleden van Fort Sabina.