Eerste ondernemerscursus groot succes

Sinds 16 april mogen 40 recreatieondernemers zich officieel Gastheer of Gastvrouw van het Landschap voor de Zuiderwaterlinie noemen.

Met deze ondernemers is de Zuiderwaterlinie 40 nieuwe ambassadeurs rijker! Na een speciale cursus van IVN Natuureducatie (in opdracht van de Alliantie Zuiderwaterlinie) weten zij hun gasten heel wat te vertellen over de historie, het landschap en de bijzondere plekjes van onze prachtige linie.

Optimale beleving

Tijdens de cursus zijn de ondernemers aan de slag gegaan met storytelling en het verkennen van hun eigen omgeving. Ook namen ze deel aan verschillende excursies naar de bijzondere natuurpareltjes die de Zuiderwaterlinie rijk is. De ondernemers gebruiken deze kennis om de komende tijd samen te bouwen aan nieuwe activiteiten en arrangementen met als doel de Zuiderwaterlinie optimaal te laten beleven.   

Officieel certificaat

Tijdens de feestelijke afsluiting op 16 april in Ravenstein kregen de ondernemers hun officiële certificaat overhandigd. De reacties waren uitsluitend positief. "De cursus Gastheer van het landschap Zuiderwaterlinie heeft zeker mijn ogen geopend. Ik kijk nu anders naar mijn omgeving; de linie van het Munnikenhof en het landschap", aldus Gerjo Leijten van Munnickenheide. Ook Thea van Leeuwen (Gastenverblijf Het Voorhuis) is enthousiast: "Een leuke, gezellige en vooral ontspannende cursus. Het was afwisselend en enorm divers. En dit is wat de cursus ook aantrekkelijk maakt."