Eerste toeristische informatieborden onthuld in Heusden

| Over de linie

Om de Zuiderwaterlinie nog beter op de kaart te zetten, zijn er een aantal toeristische informatieborden ontwikkeld. In Heusden werd op woensdag 29 mei het eerste bord onthuld bij het Bernse Veer. 

Informatie voor fietsers en wandelaars 

Met de ontwikkeling en plaatsing van deze borden vinden mensen ook in het veld informatie over de Zuiderwaterlinie. “Fietsen en wandelen zijn een laagdrempelige en ontspannen manier om de Zuiderwaterlinie te beleven en al het moois in Heusden te zien. Met de plaatsing van deze borden worden mensen nog meer meegenomen in het verhaal van deze prachtige verdedigingslinie”, aldus Thom Blankers, wethouder recreatie en toerisme in Heusden. Ook Peter Groenestein, de voorzitter van stichting Bernse Maasveren, en René Kwant, projectleider van de Zuiderwaterlinie waren aanwezig. 

Peter Groenestein (voorzitter stichting Bernse Maasveren) onthulde het bord. ‘Het is prachtig dat hier nu een informatiebord staat. Jaarlijks komen hier veel mensen langs die nu allemaal informatie over de Zuiderwaterlinie en het Bernse Veer kunnen lezen.’ 

Meer toeristische markeringen in productie

Naast het bord bij het Bernse Veer kan het publiek ook een bord over de geschiedenis van Heusden langs de Steenweg ontdekken en een bord bij de inundatiesluis van Fort Hedikhuizen. Maar daar stopt het niet. Binnenkort zijn er in elke partnergemeente van de Zuiderwaterlinie toeristische informatieborden te vinden.